Svi koji planiraju da spremaju zimnicu, moraju dobro da se preračunaju jer su cene povrća duplo skuplje nego prošle godine.
Slično je i sa krstavcima, kupusom. Otišle cene u nebo u odnosu na prošlu godinu. Mnoge domaćice premišljaju se da li će uopšte da spremaju zimnicu.
– Pa skupe naravno. Male penzije, paradajz skup, paprika još gora.
– Vrlo visoke i iznenađujuće i to samo za ovu pijacu – kažu građani.
Proizvođači ove cene pravdaju lošim vremenskih prilikama zbog čega je prinos prepolovljen, piše Informer.
– Prvo je bilo izuzetno loše vreme, kišovito. Prvo kiša, a onda suša. Kasni godina čitavih 20 do mesec dana. Paradajz je u fazi kašnjenja i zato je ta cena – kažu sa pijace.
Visoke cena, ali i sve manje vremena, razlozi su što kupci uzimaju gotovu zimnicu.
(Glas javnosti)