Glas Javnosti

Odlazak VITEZA srpske književnosti: Večno ćemo ga pamtiti po OVIM delima (VIDEO)

Ostale Emisije
Autor: Glas javnosti

Milovan Vitezović, poznati srpski pisac, predsednik Udruženja književnika Srbije, univerzitetski profesor, biće sahranjen u subotu, 26. marta, u 12.30, na beogradskom groblju Lešće, prema njegovoj izričitoj želji da počiva u porodičnoj grobnici.

Preminuo je 22. marta u Beogradu, u 78. godini, posle duge i teške bolesti.

Rođen je u Vitezovićima kod Kosjerića, 11. septembra 1944. godine.
Školovao se u Tubiću, Kosjeriću, Užicu i Beogradu. Diplomirao je na Filološkom fakultetu, odsek opšta književnost, potom i na Fakultetu dramskih umetnosti, na odseku za dramaturgiju.
Pisao je pesme, romane, eseje, kritike, aforizme, filmska i TV scenarija.
Objavio je oko pedeset knjiga u više od dvesta izdanja.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja: Goranove plakete, nagrade Zmajevih dečijih igara, “Politikinog zabavnika”, Domanovićeve nagrade, Oktobarske nagrade grada Beograda, Vukove nagrade, Gran prija Evropskog festivala za televizijske igrane serije, Kočićeve nagrade, Velike Bazjaške povelje…
Za televiziju je pisao scenarija za drame Šešir profesora Koste Vujića, i Snohvatice I i II; za igrane televizijske serije Dimitrije Tucović (8 epizoda), Pripovedanje Radoja Domanovića (8 epizoda) i Vuk Karadžić (16 epizoda). 
Sa Zdravkom Šotrom radio je scenarija po svojim romanima Lajanje na zvezde (nagrada festivala Herceg Novog i Zlatna novosadska arena). 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP