Glas Javnosti

SVETLANA CECA BOJKOVIĆ: Borićemo se do poslednjeg daha za zdrav život (VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

Ako se rudnik dogodi, tu više života nema i ne može se ni obnoviti.

Rio Tinto ne odlazi, i dalje vršlja i govori da će cela priča da se nastavi odmah posle izbora – kaže za „Glas javnosti“ Svetlana Ceca Bojković, naša čuvena glumica poznata i po borbi za zdravu životnu sredinu i neumornoj podršci meštanima širom Srbije koji nastoje da odbrane zemlju, vodu, vazduh od geoloških istraživanja i rudnika.

Ako se rudnik dogodi, tu više života nema i ne može se ni obnoviti, upozorava naša sagovornica i poručuje da borba nije gotova, da je ovo tek početak.

– Trka za profitom je nemilosrdna, ona je broj jedan. Ponoviću ono što sam rekla na velikom protestu septembra prošle godine: da li je profit zamenio Boga? Izgleda da jeste. Jer, to je sad jedino važno u celom svetu, pa evo, nažalost, i kod nas. Ne bih rekla da bi trebalo da se mi takmičimo u tom smislu shvatanja života uopšte i postojanja čoveka – ističe Svetlana Ceca Bojković.  

Govori i o trenutku kada je, gde i kako krenuo njen ekološki aktivizam, zašto je važna zajednička borba za zdravu životnu sredinu, jedinstvo grada i sela, ali i podrška javnih ličnosti na tom putu, šta je videla u dolini Jadra, gde su problemi, koliko je napredovala naša kolektivna ekološka svest, kome je zaveštala svoj legat, a pitali smo je i o njenim ulogama, brojnim nagradama i priznanjima, gde nastupa, kakvi su joj planovi...BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR 
 

HOROSKOP