Glas Javnosti

ZBOGOM, PRLJAVŠTINO! Kako da vaš kompjuter dovedete u red u najkraćem roku: Morate ga REDOVNO ČISTITI!

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Verovatno vam je poznato da je tastatura jedna od najprljavijih površina s kojom svakodnevno dolazite u dodir.

Zato je veoma važno da ceo računar prebrišite bar dva-tri puta nedeljno, kao i da ga jednom mesečno generalno očistite.
Nabavite sprej za monitor

Mekana krpica i sprej za čišćenje monitora neophodni su za čišćenje računara, a kad ste na poslu, za to vam mogu poslužiti i antibakterijske maramice. Za brisanje osetljivog ekrana poslužiće vam i besprekorno čista i dobro oceđena magična krpa.
Istresite mrve iz tastature.Okrenite tastaturu i dobro istresite sve mrvice i prašinu koja se zavukla između tipki. Za detaljnije čišćenje upotrebite blagi usisivač ili nežnu četkicu. Tipke nikada ne vadite iz ležišta jer mogu da se polome, a pitanje je i da li ćete uspeti da ih vratite na mesto. Tastaturu na kraju obrišite vlažnom krpom.

Miš čistite štapićima za uši

Ako imate optički miš, naslage nečistoće prvo obrišite sa optičkog senzora, jer se na njemu nakupi najviše prašine. Stari tipovi miševa čiste se tako što se prvo izvadi i očisti kuglica, a onda i točkići sa strane na koje ona naleže. Za ovo je najbolje koristiti štapiće za uši ili čačkalice. Nove miševe treba prebrisati mekanom krpom ili tupferom na koji ste predhodno naneli blago dezinfekciono sredstvo. U tu svrhu vam mogu poslužiti maramice za dezinfekciju, kao i one za čišćenje naočara.
Ne kvasite unutrašnjost kućišta

Kućište kompjutera se najteže čisti, a kablovi, hard-diskovi, grafičke ploče, ventilator i ostali delovi računara najviše privlače prašinu. Kada s kućišta skinete stranice, pažljivo usisajte unutrašnjost da ne biste oštetili kablove ili neki deo.Ne koristite vodu, sprej ni vlažne krpe!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR