Glas Javnosti

FBI umešan u slučaj Epstin

Svet
Autor: Glas javnosti

Grupa od 12 žrtava tužila je FBI, koji je, kako navode, imao fotografije, video snimke, intervjue i ubedljive dokaze o dečjoj prostituciji i nije uspeo da istraži i uhapsi Epstina na vreme.

Grupa od 12 žrtava pedofila-milijardera Džefrija Epstina tužila je FBI, navodeći da nije na adekvatan način istražio slučaj trgovine seksualnim uslugama, što mu je podstaklo zločine i prouzrokovalo izostanak kazne, javljaju lokalni mediji.

"Više od dve decenije, FBI je omogućavao Džefriju Epstinu da seksualno zlostavlja desetine dece i mladih žena tako što nije obavljao svoj posao", navodi se u tužbi koju su podnosioci žalbe podneli federalnom sudu u Njujorku. 

Kako se ističe, FBI je odlagao i čekao tri godine da uhapsi Epstina zbog dečije prostitucije, dok je njegova operacija trgovine ljudima nastavila da funkcioniše.


Žrtve su FBI nazvale "saučesnikom finansijskog magnata", pošto je agencija imala fotografije, video snimke, intervjue i ubedljive dokaze o dečjoj prostituciji i nije na vreme istražila niti uhapsila Epstina.

Kao primer u tužbi se navodi da je u martu 2005. policijska uprava Palm Biča upozorila FBI o dečjoj prostituciji, tačnije da je postojala 14-godišnja devojčica koja je tražena u Epstinovoj vili zbog "seksualnih odnosa", ali da agencija nije otvorila istragu ni godinu dana kasnije.

Osim toga, tvrdi se da je "FBI znao za novac na Epstinovim računima vezanim za trgovinu ljudima, ali je sakrio izveštaje".

"Zbog nemara FBI, žrtve su bile izložene dugotrajnoj seksualnoj trgovini, zlostavljanju, silovanju, mučenju i pretnjama", zaključili su.

Džefri Epstin je pronađen  mrtav 10. avgusta 2019. u svojoj ćeliji u Metropoliten popravnom centru na Menhetnu (Njujork), gde je čekao da mu se sudi po saveznoj optužbi za seksualnu trgovinu maloletnicima.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR