Glas Javnosti

TikTok najavljuje niz novih mera za zaštitu podataka korisnika u Evropi

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Kako prenosi Sinhua, nove mere objavljene 8. marta uključuju poboljšanje kontrole pristupa korisničkim podacima uvođenjem bezbednosnih kapija koje će određivati pristup zaposlenih evropskim TikTok korisničkim podacima i prenos podataka van Evrope.

„Svaki pristup podacima ne samo da će biti u skladu sa relevantnim zakonima o zaštiti podataka, već će prvo morati da prođe kroz ove bezbednosne kapije i dodatne provere“, navodi TikTok.

Proces će nadgledati evropska bezbednosna kompanija kao treća strana.

TikTok je rekao da će takođe koristiti napredne tehnologije kako bi osigurao privatnost korisničkih informacija, kao što je pseudonimizacija ličnih podataka, tako da se pojedinac ne može identifikovati bez dodatnih informacija.


Kompanija će početi da čuva podatke evropskih korisnika lokalno od ove godine, uspostavljanjem još dva nova data centra u Irskoj i Norveškoj.

Prošle godine, prvi evropski centar podataka TikTok-a uspostavljen je u Dablinu, u Irskoj.

„Kada postanu operativna, ova tri data centra predstavljaće ukupnu godišnju investiciju od 1,2 milijarde evra (1,26 milijardi američkih dolara)“, saopštio je TikTok.

Nove mere pod nazivom „Projekat detelina“ sprovodiće se tokom ove i 2024. godine.


TikTok trenutno ima preko 150 miliona korisnika širom Evrope.

„Sa ovakvim razmerama dolazi i značajna odgovornost. Izgradnja poverenja osiguiavanjem bezbednosti, privatnosti i sigurnosti naše zajednice i njihovih podataka je ključna“, kažu iz kompanije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR