Glas Javnosti

Stiže Emoji 15.1: Oduševiće vas novih 118 emotikona

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Ljubitelje emotikona obradovaće vest da uskoro stiže čak 118 novih emodžija, a među njima je i jedan koji se dugo čekao.

Naime, Emojipedia je na X-u (bivšem Tviteru) objavila vest da je Unicode Consortium zvanično potvrdio Emoji 15.1, što znači da bi trebalo da novi emotikoni stignu na sve digitalne uređaje u sledećih godinu dana.


Serija od 118 novih emojija uključuje šest potpuno novih koncepata, četiri nove rodno neutralne porodične kombinacije emodžija i 108 novih verzija za šest postojećih emodžija osoba koje pokazuju smer.


Šest potpuno novih emodži koncepata uključuju horizontalno i vertikalno odmahivanje glavom, feniks, smeđu pečurku, polomljen lonac i dugo iščekivani emodži limete.


Naime, dosad se koristio emotikon limuna i zelenog kvadratića kako bi se izrazio ovaj emotikon. A ako se pitate zašto je, dođavola, toliko važan emotikon limete, evo odgovora.


Što predstavlja emotikon limete?

Osim onog očitog, emotikon limete predstavlja svežinu ili sklonost citrusnoj hrani i piću. Osim toga, ovo je popularan simbol kojim se označava neobavezno druženje, bilo na privatnoj zabavi ili u noćnom izlasku, a takođe izražava i osećanje ljubomore.

Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR