Glas Javnosti

POSLOVALI ILEGALNO: Španska policija raskrinkala mrežu streaming sajtova

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Piratska TV mreža koristila je brojne veb stranice za oglašavanje i promociju streaming usluga zasnovanih na pretplati

Španska policija je demontirala mrežu piratskih streaming sajtova koji su ilegalno distribuirali sadržaj sa 2.600 TV kanala, kao i 23.000 filmova i serija za oko 500.000 korisnika.

Akcija se odvijala u zajedničkoj operaciji u kojoj su učestvovali španska policija i EUROPOL, što je rezultiralo hapšenjem četiri operatera u Malagi, prenosi portal Telegraf.


Pored toga, identifikovano je 95 preprodavaca u Španiji, na Malti, u Portugalu, na Kipru, u Grčkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Piratska TV mreža koristila je brojne veb stranice za oglašavanje i promociju streaming usluga zasnovanih na pretplati, navodeći neograničen pristup kanalima sa različitih platformi.

Prenosi uživo sa ovih platformi su dekodirani ukradenim ili zloupotrebljenim nalozima i lozinkama, a zatim ponovo emitovani na video plejere pretplatnika.

Preprodavci su kupovali pretplatničke pakete od organizovanih operatera, a zatim ih preprodavali hiljadama ljudi u svpjim zemljama, profitirajući od razlike u ceni.

"Ostvareni profit, koji je iznosio oko tri miliona evra godišnje, organizacija je oprala, pribavljajući pokretnu i nepokretnu imovinu u provinciji Malaga i preusmeravajući sredstva preko španskih kompanija na bankovne račune koji se nalaze u poreskim rajevima", saopštila je španska policija.


Prema saopštenju policije, piratska streaming mreža radila je od 2012. godine, neprestano izbegavajući otkrivanje osnivanjem novih fiktivnih kompanija.

Istraga o ovom slučaju piraterije započeta je pre dve godine, nakon žalbe koju je podnela Alijansa za kreativnost (ACE).

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR