Glas Javnosti

META PLANIRA DA "OČISTI" SADRŽAJ NA INSTAGRAMU: Ovo se više neće prikazivati

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

- Želimo da Instagram i Threads budu odlično iskustvo za sve, navodi kompanija u blog postu.

Kompanija Meta objavila je da uvodi promene po pitanju političkog sadržaja na svojim platformama.


- Ako odlučite da pratite naloge koji objavljuju politički sadržaj, ne želimo da se postavljamo između vas i njihovih objava, ali takođe ne želimo da proaktivno preporučujemo politički sadržaj sa naloga koje ne pratite - istakla je kompanija u saopštenju.

Ako i dalje želite da vam se politički sadržaj preporučuje na sajtu, obe stranice će ponuditi kontrolu gde možete da zatražite da ih vidite. U suprotnom, politički sadržaj koji objavljuju nalozi koje ne pratite biće podrazumevano ograničen.

Ova funkcija će prvo doći na Instagram i Threads; međutim, Meta planira da uvede kontrolu i na Facebook kasnije. Međutim, već godinama manje stavlja naglasak na vesti u Facebook feedovima ljudi.


Šef Instagrama Adam Moseri oglasio se ovim povodom:

- Naš cilj je da očuvamo mogućnost da ljudi izaberu interakciju sa političkim sadržajem uz poštovanje apetita svake osobe za tim. Isto je izjavio ubrzo nakon lansiranja Threads-a prošlog leta.

- Iz perspektive platforme, bilo kakav povećani angažman ili prihod koji bi mogli da ostvare uopšte nije vredan preispitivanja, negativnosti (budimo iskreni) ili rizika integriteta koji dolaze zajedno sa njima - rekao je tada Moseri.


Profesionalni nalozi na Instagramu će moći da vide da li se njihove objave mogu preporučiti preko njihove stranice statusa naloga. Podobnost naloga će zavisiti od toga da li su nedavno objavili politički sadržaj ili ne. Ako je nalogu uskraćena mogućnost da promoviše postove, oni mogu da izbrišu nedavne postove, kao i da zahtevaju pregled ako se ne slažu sa Metinom odlukom.

Ovaj potez je Metin najnoviji pokušaj da pomogne u kontroli političkog sadržaja. I Facebook i Instagram su takođe nedavno počeli da zahtevaju od političkih reklamnih kampanja da otkriju da njihovi oglasi sadrže sadržaj generisan veštačkom inteligencijom u pokušaju da obuzdaju oglase koji namerno obmanjuju javnost.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR