Glas Javnosti

Da li osoba može da primeti ako skrinšotujete njen Instagram stori ili DM?

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Postojale su razne spekulacije o tome da li korisnici mogu saznati da je neko napravio skrinšot njihovog storija

Instagram je društvena mreža na kojoj korisnici mogu objavljivati slike i video snimke, kao i deliti svoje trenutne aktivnosti kroz funkciju Instagram storija. Međutim, postojale su razne spekulacije o tome da li korisnici mogu saznati da je neko napravio skrinšot njihovog storija.

Da bismo razjasnili ovu dilemu, treba napomenuti da Instagram ne obaveštava korisnika kada neko napravi skrinšot njihovog storija. To znači da ukoliko ste napravili skrinšot tuđeg storija, ta osoba neće biti obaveštena o tome. Istovremeno, ni vi ne možete saznati da li je neko napravio skrinšot vašeg storija.

Ovo pravilo važi i za skrinšotovanje profila. Dakle, ako napravite skrinšot nečijeg profila, ta osoba neće biti obaveštena o tome. Međutim, situacija postaje malo kompleksnija kada je u pitanju skrinšotovanje poruka.

Ako razmenjujete poruke sa nekim i ta osoba vam pošalje tekstualnu poruku, slobodno možete napraviti skrinšot bez bojazni. Međutim, ako vam neko pošalje sliku ili video snimak koji su podešeni da nestanu (ne sačuvaju se u istoriji poruka), a vi to skrinšotujete, korisnik će biti obavešten o tome.

Dakle, kada je u pitanju skrinšotovanje Instagram storija ili profila, korisnici neće biti obavešteni o tome da je neko napravio skrinšot. Međutim, kada je reč o skrinšotovanju poruka koje su podešene da nestanu, korisnici će biti obavešteni.

Glas javnosti /D03S 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR