Glas Javnosti

MARK ZAKERBERG spremio još 10.000 OTKAZA

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Meta, koja u svom vlasništvu ima Fejsbuk, Instagram i Vatsap, saopštila je danas da ukida još 10.000 radnih mesta, kao i da neće popuniti 5.000 otvorenih pozicija, kako bi smanjila troškove.

U saopštenju se navodi da će ta kompanija smanjiti timove za zapošljavanje ovog meseca, da će dodatno smanjiti tim za tehnološka istraživanja krajem aprila, kao i biznis tim krajem maja, prenosi AP.

- Ovo će biti teško i nema načina da se to zaobiđe. To će značiti da se opraštamo od talentovanih i strastvenih kolega koji su bili deo našeg uspeha - rekao je izvršni direktor Mete Mark Zakerberg.


Meta je na projekat Metaverzuma do sada uložila milijarde dolara, ali je u februaru zabeležila niži profit i prihod za poslednji kvartal 2022, na šta su uticale lođe tržišne okolnosti i konkrentske firme poput TikToka.

Agencija podseća da je iz Mete u novembru najavljeno otpuštanje još 11.000 zaposlenih.

- Kada sam govorio o efikasnosti u ovoj godini, rekao sam da će deo našeg posla uključivati uklanjanje radnih mesta, što će biti u službi izgradnje modernije, tehnički snažnije kompanije i poboljšanja naših poslovnih performansi kako bismo omogućili dugoročne ciljeve - rekao je Zakerberg.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR