Glas Javnosti

TRAMP: Bajden je odgovoran za savez Rusije i Kine

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši američki predsednik Donald Tramp optužio je aktuelnog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena da je svojom spoljnom politikom doveo do formiranja saveza Rusije i Kine.

Bajdenova administracija gurnula je Rusiju pravo u ruke Kini. Ovo je neprihvatljivo. Kad dete uči istoriju, ono shvata da nikada ne želite da se Rusija i Kina okupe i stvore savez – rekao je Tramp na okupljanju svojih pristalica u Ajovi.


On nije precizirao gde je Bajden konkretno pogrešio, ali je bivši predsednik ranije govorio da ne bi dozvolio sukob u Ukrajini koji, prema njegovim rečima, preti da preraste u treći svetski rat.

– Bajden je uradio upravo to. Oni sada imaju veliki lep savez. Gurnuli su Moskvu pravo u ruke Pekingu. Za Kinu je to bilo kao uzeti slatkiš od deteta. Bilo je veoma jednostavno – zaključio je Tramp.


Donald Tramp planira da se 2024. godine ponovo kandiduje za predsednika SAD.

Prethodno je, u godišnjem izveštaju obaveštajnih službi Sjedinjenih Američkih Država, posvećenom glavnim pretnjama sa kojima se zemlja suočava, precizirano da će, bez obzira na reakciju brojnih zemalja na specijalnu operaciju Rusije u Ukrajini, „Kina održati svoje diplomatske, odbrambene, ekonomske i tehnološke veze sa Rusijom kako bi nastavila da pokušava da provocira SAD“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR