Glas Javnosti

INSTAGRAM UVEO NOVINU: Možete promeniti pozadinu storija uz pomoć veštačke inteligencije (VIDEO)

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Instagram je oduvek imao veštinu da korisnicima platforme društvenih medija pruži zabavne nove funkcije. Bez obzira da li pokreće prilagodljive šablone za priče ili pomaže da se smanji vaše ukupno vreme ispred ekrana, mnoštvo Instagram funkcija će promeniti način na koji koristite aplikaciju. A sada će se još jedan popularni element pridružiti i AI.

Kako je popularnost ove tehnologije naglo porasla, nije iznenađenje što Meta želi da iskoristi najnoviji trend. Na platformi već postoji mnogo slika generisanih veštačkom inteligencijom, ali Instagram zvanično uvodi svoju najnoviju AI funkciju kroz alat za uređivanje pozadine priče.


Ahmad Al-Dahle, potpredsednik GenAI-a u Meta, napisao je na Threads
:

- Možete ponovo zamisliti pozadinu svoje slike sa samo nekoliko dodira i izborom kao što je "dinosaurusi" ili "okruženi kučićima" da biste kreirali potpuno novu sliku za vašu priču.


Uz novi alat za pozadinu, vaša najluđa mašta postaje stvarnost u vašoj Instagram priči, a kako Al-Dahle pominje, potrebno je samo nekoliko dodira da biste ih dodali u svoje priče.


KAKO DODATI POZADINU GENERISANU VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM

Bez obzira da li želite da zmaj napada srednjovekovni zamak iza vas ili jednostavno mogućnost da svoju pozadinu prebacite na opuštajuću plažu, Instagram-ov najnoviji alat za uređivanje vam omogućava da koristite veštačku inteligenciju da generišete pozadinu priče iz snova.

Evo kako da svojoj Instagram priči dodate pozadinu generisanu veštačkom inteligencijom:

  • Otvorite aplikaciju Instagram.
  • Dodirnite sliku profila u gornjem levom uglu da biste otvorili meni „Dodaj u priču“.
  • Izaberite sliku koju želite da koristite.
  • Dodirnite dugme za pozadinu na vrhu ekrana. To će biti krajnja leva opcija - ikona izgleda kao osoba koja stoji ispred kvadrata.
  • Sačekajte dok Instagram identifikuje šta se dešava na novoj pozadini. Takođe možete da dodirnete da biste izabrali koje ćete teme koristiti.
  • Dodirnite „Dalje“.
  • Unesite šta želite da bude pozadina i dodirnite strelicu.
  • Možete da pritisnete dugme za osvežavanje u donjem levom uglu da biste generisali novu pozadinu sa upitom ili da dodirnete upit da biste uneli novu.
  • Dodirnite „Dalje“ i izvršite sve završne radove pre nego što objavite priču.

Objavljivanje pozadine generisane veštačkom inteligencijom u vašoj priči će takođe uključiti dugme „Isprobajte“, omogućavajući svakome da brzo koristi vašu pozadinu.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR