Glas Javnosti

FEJSBUK SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Zbog sve veće popularnosti Tik - Toka, Fejsbuk pravi velike promene da bi ostao u trci

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Mark Zakerberg i rukovodstvo kompanije Meta jasno stavljaju do znanja da je nadmetanje sa TikTok-om njihov prioritet, a sada je poznato više detalja o tome kako to nameravaju da urade

Facebook radi na velikom redizajn glavnog fida koji bi značajno isticao preporučeni sadržaj, kreatore i ljude koje korisnik ne prati.

Prema rečima prvog čoveka zaduženog za Facebook aplikaciju u Meti, Toma Alisona, cilj je prebacivanje Facebook-a na "Discovery Engine". koji bi se u velikoj meri oslanjao na preporuke, nešto slično "For you" fidu kakav ima TikTok.

Preporuke bi uglavnom dolazile od "nepovezanog" sadržaja uključujući Reels, a korisnici bi videli manje objava prijatelja i članova porodice u svojim fidovima. Plan podrazumeva i vraćanje inboxa Messengera u aplikaciju Facebooka kako bi se korisnici ohrabrili da dele više sadržaja iz navedenog "Discovery Engine-a".

Koliko će kompaniji Meta biti potrebno vremena da implementira ove promene, zasad nije poznato. Međutim, neke slične promene se već događaju na Instagramu.

Zakerberg je u aprilu rekao da je kompanija usred "velike promene" koja će promeniti dinamiku fida kako bi isticala preporučeni sadržaj koji će određivati veštačka inteligencija u skladu sa interesovanjima korisnika.

Kako će sve to izgledati, ostaje da vidimo.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP