Glas Javnosti
posta

Fejsbuk ponovo odlaže NAJVAŽNIJU NADGRADNJU SOFTVERAČ: Fejsbuk i Instagram bez poboljšanja sve do 2023. godine

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Facebook društvena mreža je već najvećem delu korisnika integrisala Messenger i Instagram poruke i povodom toga kompanija Meta, koja se nekad zvala isto tako - Facebook - obećala je da će svima konačno uključiti automatsku end-to-end enkripciju.

I ovog puta obećanje ludom radovanje…

Engadget portal objavio je da je kompanija čije aplikacije koristi najmanje tri milijarde ljudi odustala od te odluke i smatra da će enkripcija s kraja na kraj biti uvedena tek negde do kraja 2023. godine.

Navodno, kompaniji je potrebno dodatno vreme da sve uradi kako treba.Facebook društvena mreža još od 2019. godine govori o važnosti enkripcije za korisnike, ali i nakon više od tri godine kasnije nije uspela da primeni end-to-end rešenje, koje za sada funkcioniše samo u WhatsApp aplikaciji.

Korisnici Messenger i Instagram aplikacija da bi koristili enkripciju moraju da zadrže konverzaciju i povuku je nagore, kako bi aktivirali Secret Conversations opciju.

Iako je ova odluka za korisnike zaista loša, jer otvara mogućnost prevara i malverzacija različitog tipa (poruke nisu zaštićene non-stop kao što bi bile korišćenjem end-to-end enkripcije) mnogobrojni predstavnici vlasti dočekali su je s odobravanjem, jer i dalje smatraju da države na zahtev moraju da imaju pristup prepiskama korisnika, koji predstavljaju potencijalnu opasnost iz različitih razloga.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR