Glas Javnosti

Društvena mreža X uvodi pretplatu za nove korisnike

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ako žele da objavljuju svoj sadržaj.

Poznata društvena mreža već je eksperimentisala s naplatom godišnje pretplate od jednog dolara za korisnike na Filipinima i Novom Zelandu koji žele da objavljuju sadržaj i komuniciraju s drugim korisnicima na X-u, a sve u svrhu smanjenja broja lažnih naloga, tzv. botova.
- Nažalost, mala naknada za mogućnost objavljivanja sadržaja u slučaju novih korisnika jedini je način da se suzbije neprestani napad botova. Trenutna veštačka inteligencija (i farme botova) lako prolaze kroz "da li ste bot provere" - izjavio je Ilon Mask.

Prema novim pravilima, novi korisnici društvene mreže treba da plate "malu godišnju naknadu" kako bi mogli da objavljuju sadržaj, daju lajkove i odgovaraju na druge objave. Registracija profila i dalje je besplatna, kao i praćenje drugih profila i pregledanje sadržaja platforme.
Nova politika stiže dok se X suočava s kritikama zbog nesposobnosti zaustavljanja poplave spam profila koji dele linkove, pornografski sadržaj i falsifikate, piše "Quartz", prenosi Index.
Ranije ovog meseca X je pokrenuo "čišćenje" sistema od botova i trolova, iako nije poznato koliko je bio uspešan.


Glas javnosti/ R02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR