Glas Javnosti

Nova društvena mreža "na glas": Može preneti strast

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Aplikacija po izgledu, interfejsu i funkcijama podseća na već postojeće društvene mreže, ali je jedinstvena po tome što uopšte ne dozvoljava nikakvo pisanje – već samo govorne poruke

Većina društvenih mreža i aplikacija za komunikaciju dominantno je zasnovana na razmeni tekstualnih poruka, ali grupa stručnjaka veruje da na tržištu ima mesta i za jednu novu prvenstveno usmerenu na glasovnu komunikaciju.

Autori aplikacije AirChat, investitor Naval Ravikant i nekadašnji direktor u Tinderu Brajan Norgard, smatraju da je glas mnogo intimniji medij u odnosu na tekstualnu komunikaciju i da se njime, baš zbog toga, u porukama može preneti – strast.
Sama aplikacija je po izgledu, interfejsu i funkcijama dosta slična brojnim već postojećim društvenim mrežama. Korisnici na njoj mogu da objavljuju sadržaj, prate druge korisnike, lajkuju njihove postove, kao i da šalju direktne poruke drugim korisnicima.

Međutim, umesto da kucaju tekst, korisnici AirChat-a svoje objave i poruke moraju da izgovore, a druge postove i poruke koje prime moraju da je preslušaju.


AirChat takođe može automatski da pretvara govor u tekst, za situacije u kojima korisnici ne žele ili ne mogu da slušaju poruke koje dobiju, piše Fast Company. Međutim – aplikacija uopšte ne dozvoljava pisanje, već samo govorne poruke.

Predstavljena je krajem prošle godine, a nedavno je redizajnirana. Dostupna je korisnicima Android i Apple uređaja, ali za sada samo onima kojima neko pošalje pozivnicu.

Bez obzira na to, broj korisnika AirChat-a stalno raste, pa će posle nekog vremena biti zanimljivo videti koliko korisnika će nastaviti da je koristi, i kako će se pozicionirati u odnosu na ostale mreže.


Glas javnosti/SL

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR