Glas Javnosti
posta

Volkswagen do sada isporučio pola miliona električnih automobila

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Prvi električni Volkswageni (ID.3) kupcima su isporučeni u oktobru 2020. godine.

Samo dve godine posle, uz znatno širenje ponude modela iz ID. porodice, u Wolfsburgu su obeležili 500.000 prodatih primeraka automobila koje ne pokreću motori s unutrašnjim sagorevanjem, što je znatno više od očekivanog, jer su u VW-u prema ranijim planovima računali da će im za proizvodnju i prodaju pola miliona električnih automobila biti potrebne tri godine.


Izvanrednom prodajnom rezultatu koji je Volkswagen ostvario na globalnom nivou nisu previše smetali ni stalni problemi oko snabdevanja delovima s kojima se poslednjih godina suočava autoindustrija, a broj prodatih električnih automobila je dodatni podsticaj nemačkoj automobilskoj grupaciji da nastavi sa intenzivnom elektrifikacijom/ autoblog.rs.

U Wolfsburgu kažu da potražnja za njihovim elektropokretanim modelima ne jenjava i čine sve što mogu da kupci dođu do svojih automobila uz razuman rok čekanja. Prema novim izjavama, Volkswagen će od 2033. godine u Evropi proizvoditi samo električne modele, a postojeća ponuda do 2026. godine biće proširena s deset novih ID. modela među kojima će biti i redizajnirana izdanja postojećih modela ID.3, ID.4 i ID.5.

Uz vest da je nedavno predstavljen električni kombi ID.Buzz već naručilo skoro 13.000 kupaca, cilj Volkswagena jeste da bude vodeća automobilska kompanija koja u ponudi ima najveći broj različitih električnih modela od kojih najpovoljniji ne bi trebalo da budu skuplji od 25.000 evra.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR