Glas Javnosti

ODLAZAK U ISTORIJU: Škoda iz proizvodnje povlači jedan od najtraženijih modela automobila

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Automobili kompanije Škoda veoma su zastupljeni na našem tržištu, a jedan od najpopularnijih modela se po novoj odluci više neće proizvoditi.

Češki automobilski gigant odlučio je da prestane sa proizvodnjom jednog od najtraženijih modela na našem tržištu koji je kupce osvajao svojom praktičnošću, komfornošću i niskom cenom. Škoda Fabia karavan se po novoj odluci više neće proizvoditi, iako je kompanija ranije najavila da će ovaj model u novoj četvrtoj generaciji biti dostupan u praktičnijem izdanju. 

Iako je prethodno iz kompanije bilo reči da će novi mode Fabia Combi stići na tržište tokom 2023. godine, zbog nove strategije kompanije koja podrazumeva lansiranje nova tri električna modela do 2030. godine, karavan model će izaći iz proizvodnje.

Ovaj potez je načinjen kako bi kompanija Škoda mogla lakše da ostvari zahteve EU kada je u pitanju smanjenje emisije štetnih gasova. Osim toga, prema pisanju Autocar-a, Škoda će upravo iz tih razloga u budućnosti izbaciti iz upotrebe i proizvodnje još nekoliko modela koje pokreću motori sa unutrašnjim sagorevanjem. Iako se pomenuti model Fabia Combi povlači iz proizvodnje, dobra vest za sve zainteresovane kupce je da se još uvek može nabaviti, dokle god traju zalihe na lageru. Početna cena modela je 14.256 evra.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR