Glas Javnosti

KORISNI TRIKOVI I CAKE! Evo šta da radite kada NE ZNATE gde ste parkirali automobil

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Više je načina da pronađete svoj automobil.

Da li vam se nekada desilo da se parkirate u javnoj garaži, a onda ne možete da pronađete svoja kola i da tako lutate po spratovima između tuđih automobila. Neko se snađe uz pomoć fotografije, neko osluškuje zvuk otključavanja vozila, a pojedini parkinzi imaju aplikacije za ovakve situacije.


Neretko se dešava da odete do tržnog centra, lako pronađete parking mesto, ali da, kada završite kupovinu, ne možete tako lako da pronađete automobil. Potom šetate po parkingu, zapamtili ste recimo nivo, ali ne i gde vam se auto tačno nalazi.

Gugl mapa kao pomoć u pronalaženju vozila
Osim slikanja i osluškivanja zvuka otključavanja automobila, u pronalaženju vam može pomoći i Gugl mapa.

Postupak je sledeći: kada zauzmete parking mesto u tržnom centru ili u gradu, otvorite mapu i videćete plavu tačkicu koja označava vašu trenutnu lokaciju. Kada je dodirnete, pojaviće se nekoliko opcija, jedna od njih je Sačuvaj svoje parking mesto.


Na taj način ćete obeležiti mesto gde je auto parkiran. Ubrzo će stići obaveštenje, čijim otvaranjem ćete locirati svoje vozilo. Ukoliko vam je ovo komplikovano, birajte one tržne centre koji imaju svoje aplikacije za pronalaženje vašeg automobila.

Mobilne aplikacije za pronalaženje parking mesta
U mobilnoj aplikaciji nekih tržnih centara postoji opcija Pronađi moj auto. Treba samo da unesete broj tablica svog vozila, kliknete na ikonicu obeleženu slovem P i na ekranu će se pojaviti broj parking mesta na kojem ste ostavili vozilo. Isti postupak važi i za tablete postavljene na ulazu u garažu.


Glas javnosti/R01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR