Glas Javnosti

Italijanski brend Morbidelli sprema povratak na tržište?

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Tokom poslednjih godina oživljeni su mnogi evropski brendovi i to uglavnom kroz pomoć azijskih proizvođača. Benelli je ponovo došao u žižu javnosti nakon što je kompaniju kupio Qianjiang. Tu su i neki manji brendovi, koji su se posle godina odsustva vratili na tržište.

Čini se da će tim putem poći još jedno ime, a ulogu u njegovom oživljavanju će opet imati Qianjiang, jedan od najistaknutijih proizvođača iz Kine. Pod svojim krilom ima brendove kao što su Benelli, Keeway i QJ Motor. A sada bi njima mogao da se pridruži i - Morbidelli.


Morbidelli je slavu stekao tokom sedamdesetih godina prošlog veka i to preko moto trka. Đankarlo Morbideli, osnivač kompanije, prijavio je svoje motocikle u klase 125, 250 350 i 500 kubika, što je bio pametan potez. Od 1975. do 1977. su osvojena tri naslova u klasi 125 kubika, jedan u klasi 250 kubika.

Morbidelli ime bi moglo da se iskoristi na već postojećim motociklima sa oznakom MBP (Moto Bologna Passione). Zanimljiv je odnos ova dva italijanska brenda. Samo ime MBP i logotipi su vlasništvo kompanije iz Hong Konga koja se zove Powerlink Technology. Još uvek nije jasno da li Qianjiang ima vlasnički udeo u Powerlink-u, ali MBP jeste deo Qianjiang porodice. Međutim, poput marke Keeway, MBP ne uzima motocikle od QJ Motor, već od drugih kineskih proizvođača (Gaokin, Longjia).

Šta god da se dogodi, već smo videli da se brendovi iz Qianjiang porodice brzo razvijaju zahvaljujući gotovo neiscrpnim resursima. U ovom trenutku, nije jasno šta budućnost sprema za Morbidelli, ali je jasno da Qianjiang želi da maksimalno iskoristi istoriju i nasleđe italijanskog brenda.

IzvorL: autoblog.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR