Glas Javnosti

U PRVOM SETU BORBA, U DRUGOM RUTINA: Kecmanović bolji od Čekinata do osmine finala

Tenis
Autor: Glas javnosti

Srpski teniser Miomir Kecmanović uspešan je bio na startu ATP turnira serije 250 pošto je savladao Italijana Marka Čekinata u dva seta 7:5, 6:1.

Vodila se velika borba u prvom setu između Srbina koji je postavljen za šestog nosioca i Italijana, koji je svojevremeno izbacio Novaka Đokovića sa Rolan Garosa.

Prvi je do brejka stigao Kecmanović na samom startu meča. Ali Čekinato je uzvratio u šestom gemu i izjednačio na 3:3.



Imao je Kecmanović veliki izazov u osmom gemu kada je spasao četiri brejk lopti. A odluka je pala u 11. gemu. Imao je Srbin prvo dve vezane brejk lopte.

Pa kada ih je Italijan spasao još pet šansi za brejk imao je Kecmanović. I konačno je ukupno sedmu brejk loptu u gemu iskoristio i prelomio set koji je dobio 7:5.



U drugom setu već je sve bilo rutina. Prvi gem je dobio Italijan, a onda je Kecmanović vezao narednih šest i furiozno finiširao za prolaz u naredno kolo, piše N1.



Kecmanović u narednom kolu čeka pobednika duela Rune – Pućineli. Prolaz u naredno kolo obezbedio je Argentinac Baes koji je dva puta po 6:4 pobedio Peruanca Variljasa, kao i Haime Munar koji je takođe u dva seta dobio Galana Riverosa 6:1, 6:3.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR