Glas Javnosti

NEZAPAMĆENO! IGRALI TENIS DO 5 UJUTRU: Zverev bio na poen od poraza, pa se SPASAO

Tenis
Autor: Glas javnosti

Nemački teniser Aleksandar Zverev i Amerikanac Dženson Bruksbi odigrali su neverovatan meč u prvom kolu ATP turnira kategorije 500 u Akapulku.

Drugi nosilac savladao je Bruksbija sa 2-1 u setovima, posle preokreta 3:6, 7:6 (12:10), 6:2 u meču koji od starta nije bio kao svaki drugi.

Naime, zbog kompletnog rasporeda i nekih duela koji su trajali duže meč je počeo u 01:35 po lokalnom vremenu i završio se u 04:54.



Nikada se nije desilo da na nekom takmičenju dvojica momaka budu do pet ujutru na terenu, presedan kakav tenis ne pamti.

Zverev i Bruksbi ostaće upamćeni kao teniseri koji su najkasnije u istoriji izašli sa terena, nadmašivši dosadašnji rekord koji su držali Lejton Hjuit i Markos Bagdatis.



Naravno, ovakav ishod je rezultat veoma dugog programa na turniru u Akapulku, koji su obeležili maratoni, među kojima se posebno istakli dueli Dušana Lajovića i Sebastijana Korde, odnosno Stefana Kozlova i Grigora Dimitrova.

Saša i Stefan su debelo iza ponoći počeli meč, pošto je prvi poen započet u 01.35 po lokalnom vremenu, pišu Novosti.


Zverev je uspeo da slomi otpor mladog Bruksbija nakon tri sata i 20 minuta igre, iako se činilo da bi mogao da izgubi jer se suočavao sa dve meč lopte, ali je na kraju sačuvao snagu i koncentraciju za pobedu.

On će u sledećem kolu igrati protiv sunarodnika Petera Gojovčika, koji je eliminisao Brendona Nakašimu iz Sjedinjenih Američkih Država.

Turnir u Akapulku igra se za nagradni fond od 1.678.065, a titulu brani upravo Zverev.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR