Glas Javnosti

TRENER UKRAJINSKE TENISERKE: Đoković podržava Ruse

Tenis
Autor: Glas javnosti

Lesja Curenko koja je trenutno na 95. pozicije VTA liste, izbila je u centar svetske pažnje iz potpuno loših razloga, što su svetski mediji jedva dočekali.

Ona je tokom takmičenja u Indijan Velsu pobedila Donu Vekić, ali Hrvatica nije želela da joj pruži ruku na kraju meča. Tu rapsodiji nije kraj jer se Ukrajinka povukla sa turnira pre meča sa Arinom Sabalenkom iz Belorusije, izgovarajući se na dobijanje nervnog sloma.

Njen trener Nikita Vlasov je nakon svega što je Curenko doživela iz nekog razloga poželeo da priča o Novaku Đokoviću i njegovom stavu o rusko-ukrajinskom sukobu. On je rekao da Đoković nije osudio Rusiju, jer je podržava i podseća na slučaj Srđana Đokovića u Melburnu:



- Bila je to glupa situacija. Ovo je moje lično mišljenje. Đokovićev otac je rekao "Slava Rusiji" u kameru, a zatim tvrdio da je pogrešno shvaćen. To čak nije ni ljudski čin. Ako ste tako rekli, preuzmite odgovornost za svoje reči. Đoković takođe nije imao hrabrosti da iskreno kaže da ne podržava ponašanje svog oca. Ne. Ni u jednom trenutku u svojim intervjuima Novak nije direktno osudio ruske akcije u Ukrajini, niti pozvao da se užas u našoj zemlji zaustavi. Da li bi bio dobar trenutak da iskoristi svoj status da stavi tačku na sve ovo, da pozove na mir? Ne, oni podržavaju Rusiju. Bio sam veoma iznenađen što je taj stav iznet tako otvoreno - rekao je Vlasov.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR