Glas Javnosti

ALKARAS: Vraćanje u formu posle povreda učim od Đokovića i Nadala

Tenis
Autor: Glas javnosti

Karlos Alkaras se polako bliži povratku na broj 1 – za to su mu potrebne još dve pobede u Indijan Velsu – ali ne zaboravlja da iskaže poštovanje prema svojim velikim rivalima.

– Učim od Đokovića i Nadala kako se vraća u formu posle povreda – istakao je Španac koji se poslednjih meseci bori sa raznim nevoljama. Zbog njih je propustio završni Masters u Torinu i Australijski open.- Oni i posle takvih nevolja imaju najviši procenat pobeda. Zato se na njih ugledam kada sam povređen.

Pre dve nedelje je morao da odustane od takmičenja u Akapulku ali sada ide ka završnici u Indijan Velsu.

– Kada sam posle duge pauze osvojio u Buenos Ajresu već prvi turnir na kome sam bio igrao, iznenadio sam se. Sada sam shvatio da to mogu i ne iznenađuje me kako ovde igram.


U četvrtfinalu je sa 6:4, 6:4 savladao Feliksa Ožea-Aliijasima, i to prvi put posle tri poraza.

– Igrali smo u dvoranama a on je tamo bolji – objašnjava Španac prvi trijumf protiv Kanađanina.- Nikada do sada nisam uspeo da mu uzmem brejk i to je sada sjajan podatak za mene. Očigledan je napredak u mojoj igri.

Ukoliko Alkaras osvoji Indijan Vels, vratiće se na broj 1. Doduše, već na sledećem turniru, u Majamiju, mora da odbrani titulu da bi ostao na vrhu. Naredni rival je Janik Siner, obojica imaju po dve pobede.

– Janik je sjajan udarač, ima odlične udarce. Volim takve mečeve, uvek sam uživao protiv njega, jer iz mene izvlači najbolje. Razlika među nama je što se ja brže krećem, a on brže udara.

Vratio se na turnirima na šljaci, sada je na betonu. Kaže da se bolje oseća.

– O sebi mislim kao o teniseru koji je bolji na tvrdim podlogama. Opuštenije se osećam, moj stil igre je prilagođeniji betonu. Doduše, moji rezultati govore i da sam dobar na šljaci i moj cilj je da razvijam svoj tenis u svim uslovima.

Bio je prvi na svetu, osvojio je Ju-Es open. Na pitanje šta bi izabrao od to dvoje, kaže:

– Teško je odlučiti, ali u ovom trenutku novi trofej na gren slemovima.


Alkaras ima 19 godina, pobedom protiv Ožea se probio na drugo mesto u broju trijumfa nekog tinejdžera na mastersima. Sada ih ima 26, jednu više od Denisa Šapovalova. Rekorder je Rafael Nadal sa čak 49.

S obzirom da Karlitos puni 20 godina 5. maja, neće imati dovoljno vremena da obori rekord slavnog zemljaka.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR