Glas Javnosti

Švajcarski Blik: Novak se iz senke bori za Kosovo

Tenis
Autor: Glas javnosti

Jedna od glavnih tema u Švajcarskoj ovih dana jeste Novak Đoković, ali sada ni zbog sporta, a ni kontroverznih Instagram "lajvova" - već politike.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da će u borbi za povlačenje priznanja tzv. države Kosovo "koristiti svoje brendove", kao što je među ostalom i Đoković.

Čuveni švajcarski "Blik" piše kako je Novak čovek iz senke koji će se boriti za povlačenje priznanja, odnosno širom sveta pričati kako bi to trebalo da bude ispravna odluka.

- Novak je uvek pitao šta možemo da uradimo, radovao se svakom povlačenju priznanja Kosova. Mnogi svetski državnici su me pitali za njega, a ja sam ga zvao da im pošalje lopticu ili reket sa autogramom - rekao je Dačić.

Švajcarci su podsetili na slavlje srpske reprezentacije nakon osvajanja prvog istorijskog ATP kupa i pesme "Vidovdan" koju je objavio Novak pevajući u svlačionici. Nakon toga su usledili napadi Albanaca sa Kosmeta, ali i diplomata tzv. Kosova.

 - Đoković je kao loptica u svađi Srbije i Kosova. Još početkom godine je ovaj 32-godišnjak dospeo između frontova. I sad navodno Đoković treba da pomaže kako bi se okončala samostalnost Kosova. Kakva je tačno uloga broja jedan nije poznato, ali on je svoj nacionalistički stav pokazao pre mnogo godina. Kada je takozvano Kosovo proglasilo nezavisnost 2008. godine, Novak je rekao: "Spremni smo da branimo ono što je naše! Kosovo je Srbija!", piše Blik.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR