Glas Javnosti

SRAMOTNO! Oglasio se lik koji je DEPORTOVAO ĐOKOVIĆA: Otvoreni smo za razmatranje?!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković deportovan je pre tačno mesec dana iz Australije! Najboljem srpskom teniseru je tog 16. januara krenula i da teče zabrana ulaska od tri godine u pomenutu zemlju.

Aleks Houk, australijski ministar za imigracije, u okviru svog diskrecionog prava odlučio je da deportuje Novaka Đokovića iz Australije zbog mogućnosti da bi njegovo prisustvo izazvalo "anivakserske sentimente".

Prema australijskom zakonu, svako ko je proteran iz zemlje na tri godine nakon negativne odluke prema članu 133C(3), može da podnese zahtev za izuzeće pod "ubedljivim" ili "saosećajnim" okolnostima.

- Budućnost gospodina Đokovića je njegova, da on odluči o tome kako će se ponašati i šta će raditi na međunarodnom nivou. Australijska vlada nema dalju ulogu u onome što on odluči da uradi - počeo je Houk, a preneli su australijski mediji.

Upitan da li će trogodišnja zabrana biti ukinuta, Houk je imao spreman odgovor.

- To znači da budući donosilac odluka poziv upućuje kada primi prijavu. Važan princip zakona je da ne obavezuje budućeg donosioca odluka. Mi smo naznačili da ćemo to razmotriti na isti način na koji bismo razmotrili sve druge. Veoma smo otvoreni za razmatranje - rekao je Houk.

BONUS VIDEO: Bokserski šampion prozvao Kristijana Golubovića


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR