Glas Javnosti

TROICKI: Ovo je Debakl

Tenis
Autor: Glas javnosti

Srpski teniseri poraženi su u kvalifikajama za grupnu fazu Dejvis kupa od reprezentacije Slovačke i to ubedljivim rezultatom 4:0. Najpre dva poraza u singlu, zatim i jedan u dublu razočarali su publiku u Kraljevu, ali i selektora Viktora Troickog koji smatra da je Srbija doživela debakl.

Boleli su porazi Miomira Kecmanovića i Dušana Lajovića, ali se verovalo u čudesni preokret od koga je Srbija bila predaleko.
Borili su se koliko su mogli Kecmanović i Ćaćić u dublu protiv Klajna i Zelenaje, ali najpre se dogodila sporna odluka sudije u taj-brejku prvog seta, zatim i Nikolina povreda, što su već bili znaci da sve što je moglo, krenulo je po zlu.

Smatra to i Troicki, ali isto tako veruje da koliko god srpski teniseri nisu imali sreći, ovako ubedljiv poraz nije ništa više nego debakl.

„Ovo je debakl. Izgubiti kod kuće 4:0 od Slovačke, pa iako su se ređali pehovi, kako sa povredama i bolestima, tako i u mečevima, može samo tako da se oceni. Pred nama je plej-of, i moramo da sednemo i pričamo i vidimo šta će da se dešava do septembra. Igrala je reprezentacija dobro i bez Novaka u nekim mečevima, ali to sada nije bio slučaj“, rekao je Troicki.

Nije selektor štedeo reči i istakao je da tokom karijere nije prisustvovao gorem meču.

„Gorak ukus. Ne pamtim da sam, od kada sam ja u reprezentaciji, ne kao selektor nego kao igrač uopšte, prisustvovao gorem susretu između dve selekcije. Ostao sam bez reči, ali i pehovi i nedovoljno dobra forma, ali pohvaliću i protivnika koji je igrao dobro, pogotovo Lukaš Klajn i Molčan u petak protiv Lajovića, ali opet, nije to nivo... Prvi igrač im je 120. na svetu, drugi 140, tako da je ovo za mene šokantan poraz, moram priznati“, rekao je Troicki.

Objasnio je i pehove koje je Srbija imala prethodnih dana.

„Nažalost, Laslo Đere na kojeg smo se najviše uzdali na šljaci, nije uspeo da igra, što ste videli i u ovom poslednjem meču. Hteo je da proba da vidi kako će se osećati, ali u glavi je imao strah i nije trenirao poslednja tri dana, tako da smo tu već izgubili jednog igrača. Onda, kao što smo već rekli, Kecmanović nedovoljno spreman za šljaku, ali opet nije ni to razlog zašto je izgubio. Ćaćić se povredio u dublu u subotu, doživeo je peh, ukočio je vrat. Ali sve zajedno jako loše. Jako loš osećaj, sve zajedno jako loše. Izgubiti od Srbije 4:0 od Slovačke koja je... Oni jesu igrali, borili se, dali sve od sebe, ali ovo je debakl“, jasan je selektor.

Srpski tim je „u krizi“ još od Malage u kojoj je reprezentacija izgubila u polufinalu od Italije. Ono što je najpotrebnije jeste da se poonovo stvori dobra timska atmosfera jer koliko god bili ozbiljni profesionalci, Troicki veruje da srpski teniseri mogu da pruže mnogo više.

„Ostao je gorak ukus i od pre nekoliko meseci od polufinala završnog turnira u Malagi. Definitivno, moramo da se restartujemo i da krenemo ispočetka. To je sledeći korak, jako sam nezadovoljan. Videćemo kako dalje. To ćemo još da vidimo. Da pričamo, da vidimo šta i kako dalje. Nažalost, nismo uvek imali Novaka u reprezentaciji, ali momci su igrali dobro i bez njega. To se pokazalo i u Valensiji i još nekoliko puta. Naravno da nam on pomaže i naravno da je sve mnogo lakše sa njim, ali opet ovi momci imaju ozbiljan kvalitet, ali moraju malo timski bolje da se osećaju. Da daju maksimum za tim. To je nešto što po mom mišljenju može bolje. Oni jesu profesionalci i sve, ali to moramo da naučimo, da budemo bolji tim. Kakav god da je tim, da li su povređeni, ovakvi, onakvi, moramo da budemo tim do kraja. Nije bilo dovoljno, ali idemo dalje. Jeste loše, jeste katastrofalno, ali život ide dalje. Ovo su momci koji su bili najspremniji, koji su se odazvali, i ja im se zahvaljujem. I dalje verujem u njih, ovo nije smak sveta, ali razočaran sam baš zbog toga što znam da možemo puno bolje. Pogotovo kada igramo u Srbiji“, zaključio je Viktor Troicki.
Dejvis kup reprezentacija Srbije u septembru će igrati meč za opstanak u Svetskoj grupi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR