Glas Javnosti

NOLE IMA ČAK 100 NEDELJA VIŠE OD FEDERERA NA ČELU ATP LISTE: Đoković neprikosnoven na vrhu! (FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković je ovog jutra Atamo gde mu je mesto - na čelu ATP liste. Svetski rekord samo raste...

Tokom godina je srpski teniser navikao sve da imao po dve, tri, četiri hiljade bodova prednosti i da jedan loš rezultat ne mora da znači signal za uzbunu.

Đoković je i ovog 29. januara ustao iz kreveta kao najbolji teniser planete po 410. put u istoriji (sada ima čak 100 sedmica više od Rodžera Federera), a zasigurno zna da će i u sledeće dve sedmice biti na prvom mestu. Ipak, pitanje svih pitanja je šta će biti posle toga.

Novak ima 9.855 bodova, a izgubio je 1.200. Branio je na Australijan openu 2.000 bodova, a uspeo da stigne do 800 koliko se dobija za plasman u polufinale. Otud i tolika razlika. Sa druge strane, Alkaraz je dodao na svoj konto još 400 bodova (prošle godine se nije takmičio na Australijan openu) i sada ima 9.255 bodova.
 


(Foto: Printskrin)


Ipak, Španac nije najveća pretnja jer u ovom periodu sezone brani 550 bodova (titula u Buenos Ajresu i finale Rio de Žaneira), a nakon toga će braniti 1.000 bodova na Indijan Velsu i finale u Majamiju, pa onda i titule u Barseloni i Madridu. Biće to izuzetno izazovne sedmice za Španca do Rolan Garosa

Sa druge strane, Novak će ostati do Indijan Velsa (prvi turnir koji će igrati) bez 180 bodova ukoliko se ne bude pojavio u Dubaiju i to je to.

Gužva na vrhu dugo nije bila veća, pa je tu i Danil Medvedev sa 8.765 bodova (da je slavio u finalu mogao je da bude baš, baš blizu Đokovića), a onda je na četvrtom mestu i Janik Siner koji ima 8.310 bodova (uvećao je saldo posle titule u Melburnu za 1.820 bodova).


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR