Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ JAČI OD BEZOBRAZNE AMERIČKE PUBLIKE I FRICA: Nole u polufinalu US Opena, na redu opet Amerikanac! (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković je prvi polufinalista ovogodišnjeg US Open.

Prvi teniser sveta je u četvrtfinalu savladao Amerikanca Tejlora Frica sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:4.

Meč je trajao dva sata i 35 minuta.

Đoković će u polufinalu igrati protiv još jednog Amerikanca, mladog Bena Šeltona.

Bio je ovo osmi međusobni duel i osma pobeda Đokovića protiv Frica.

Fric je do meča sa Novakom bio besprekoran server, i to mu je bilo najjače oružje. Međutim, u prvom setu nije uzeo nijedan gem na svoj servis. Samo je u trećem setu napravio ribrejk. Sve ostalo je pripalo Novaku, koji je posle 43 minuta dobio prvi set.


Đoković je u trećem gemu drugog seta napravio brejk koji je, ispostaviće se, bio dovoljan da dobije drugi set. Teniseri su proveli 90 minuta u prva dva seta.

Treći set je tekao mirno do rezultata 3:2 za Frica. U šestom gemu je Amerikanac stigao do dve vezane brejk lopte, što je rasplamsalo strasti na stadionu. Publika je zviždala Novaku posle lošeg prvog servisa, ometala ga, ali to je samo dodatno motivisalo Srbina. Posle svakog osvojenog poena u ovom gemu usledio je poznati Novakog uzvik.



Koliko su ga naljutili pokazao je sedmi gem u kome je Novak napravi brejk. Po završetku je visoko podignuta ruka i stisnuta pesnica pokazala šta misli o odnosu publike prema njemu.



U narednom gemu je viđen skandal. Pošto je jedan navijač uzvikivao tokom poena, Novak se totalno iznervirao. Posle gubitka je rukom pokazao da treba da izađe sa stadiona.

Ali se ponovo brzo koncentrisao na meč i napravio odmah ribrejk za 5:4. Odmah zatim je odservirao za set i meč.

ŠELTON NAJVEĆE IZNENAĐENJE

Rival Novaka Đokovića u polufinalu ovogodišnjeg US opena biće 47. teniser sveta - Ben Šelton. Ovaj talentovani 20-godišnji Amerikanac definitivno je najveća senzacija ovogodišnjeg US opena.

On je posle Dominika Tima, Karaceva i Tomija Pola u četvrtfinalu savladao i favorizovanog sunarodnika Frensisa Tijafoa sa 6:2, 3:6, 7:6(7), 6:3 i tako ostvario ubedljivo najbolji rezultat u karijeri.

Biće to prvi međusobni duel iskusnog Đokovića i mladog Amerikanca - okršaj najboljeg riternera u istoriji i tenisera koji je na ovogodišnjem US openu odservirao najviše asova i zabeležio najbrži servs na turniru koji je išao čak 239 kilometara na čas.

Šeltonu će ovo biti prvo polufinale i najveći izazov u karijeri, a nasuprot sebe imaće najteži mogući izazov - Novaka Đokovića, kome će ovo biti 13. polufinale samo na US openu.



Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR