Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ U ČETVRTFINALU US OPENA: Nole savladao Hrvata Goja, sledi Amerikanac Fric (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji tenser sveta svih vremena Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Ju Es opena, pošto je u tri seta savladao Hrvata Bornu Goja sa 6:2, 7:5, 6:4.

Meč na stadionu "Artur Eš" je trajao dva sata i 25 minuta.

Đoković će u četvrtinalu igrati protiv devetog nosioca, ljubimca domaće publike Amerikanca Tejlora Frica, koji je takođe sa 3:0 savladao Dominika Stikera iz Švajcarske - 7:6, 6:4, 6:4.

Novaku je ovo 13. četvrtfinale na Ju Es openu, po čemu se izjednačio sa Andreom Agasijem i Rodžerom Federerom. Ispred je samo Džimi Konors sa 17.

Interesantno je da su u Novakovom delu žreba ostali samo Amerikanci. U drugom četvrtfinalu se sastaju Tijafo i Šelton, i oni su potencijalni rivali u polufinalu.


Novak je lako odradio prvi set protiv Splićanina. Već u prvom gemu je napravio brejk, a zatim je to isto ponovio u petom gemu za 4:1. Rutinski je priveo set kraju i posle 41 minuta poveo u meču sa 1:0.

Gojo je pružio dalkeo veći otpor u nastavku. Odmah u drugom gemu je napravio brejk, ali se Novak ekspresno vratio za 2:2. Nije bilo brejka sve do 11. gema kada je Novak oduzeo servis rivalu za vođstvo 6:5. U narednom gemu je rutinski odservirao za drugi set.

Sve do sedmog gema nije bilo brejka u trećem setu. Tada je Novak sa nulom oduzeo servis rivalu.



Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR