Glas Javnosti

Alkaras i Kecmanović spremni za "rat" na terenu

Tenis
Autor: Glas javnosti

U meču osmine finala na Australijan openu susrešće se Miomir Kecmanović i Karlos Alakras. Srpski teniser nagovestio je da će se boriti kao Roki, a talentovani Španac poručio je posle toga da je spreman za „rat“ sa Kecmanovićem.

Samo jednom su do sada Miomir Kecmanović i Karlos Alkaras igrali jedan protiv drugog i to 2022. godine u Majamiju, ali taj meč ostao je u sećanju obojici tenisera. Alkaras je pobedio međutim, posle preokreta jer je prvi set osvojio Miomir.

Zna Španac da ga čega težak zadatak pa je o tome otvoreno pričao posle plasmana u osminu finala.

„Znam da je Kecmanović imao dva meča po pet setova, to je dobro za mene. Sećam se Majamija, igrao je sjajan meč, ali i ja sam. Znam da će biti rat i moram biti spreman za to. Želeo bih da bude u tri seta, ali moram da budem na najvećem nivou ako mislim da odem dalje“, rekao je Alkaras.

Za razliku od Miomira koji je slavio posle borbe u pet setova i puna četiri sata igre, Alkaras nije morao ni da se oznoji jer mu je Junčeng Šang predao pri rezultatu 6:1, 6:1, 1:0.

„Od samog početka meča sam bio siguran da nije bio spreman, ali sam se fokusirao na sebe i na svoj plan. Da odigram dobar meč. Videlo se, jednostavno, da nije igrao na svom nivou. Voleo bih da odigram meč sa njim kada bude na onom pravom nivou. Udara dobru lopticu, dobar je igrač. Njemu bih preporučio da ne žuri, da se oporavi i da se vrati spreman“, rekao je španski teniser.

Iako prošlu sezonu nije završiona zavidnom nivou veruje momak iz Mursije da je u Australiju stigao u dobroj formi.
„Osećam se dobro, čini mi se da sve bolje udaram lopticu, da se krećem bolje. Sve je kako treba i nadam se da ću nastaviti da napredujem. Cilj mi je da ostanem na nivou čitave sezone. Posle Vimbldona sam izgubio nekoliko mečeva koje nisam smeo. Ovo je tenis, sve može da se desi. Ne fokusiram se na druge stvari, samo one prave. Prošle godine sam napredovao, a nadam se da ću u ovom delu da ostanem na pravom putu“, zaključio je Karlos Alkaras.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR