Glas Javnosti

KECMANOVIĆ POSLE POBEDE: Hvala navijačima, možda su oni i presudili na kraju

Tenis
Autor: Glas javnosti

Miomir Kecmanović je spasao dve meč lopte u taj-brejku odlučujućeg petog seta i pobedio je Jana Lenarda Štrufa. Očekivano, na konferenciji za medije, pojavio se izuzetno zadovoljan.

Srpski teniser plasirao se u treće kolo Australijan opena pošto je pobedio 25. igrača sveta sa 6:4, 1:6, 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (11:9).

- Mnogo uspona i padova. Na kraju sam bio stabilniji, više sam verovao i imao sam malo više sreće – rekao je Kecmanović na konferenciji za medije.

Iskoristio je Miomir svoju četvrtu meč loptu, pošto je u 12. gemu petog seta mogao da završi meč na servise svog rivala.

- Odmah sam pomislio na prošlu nedelju, gde sam imao meč lopte protiv Drejpera, na onakav način. I u Hong Kongu sam imao set lopte. Uspeo sam da se vratim, nekako da ostanem miran, da posle 7:9 u taj-brejku odigram četiri najbolja poena, ne znam ni ja kako. Stvarno sam zadovoljan.

Ističe srpski teniser da je promenio pristup i da mu je ta vera u sebe donela veliku pobedu ovog četvrtka.

- Definitivno se trudim da budem pozitivniji, da verujem u sebe do kraja, pa šta bude. Daću svaki put sve od sebe. Na pripremama, od osam ujutru kada ustanem, sto posto sam u svemu, nema lutanja ni otaljavanja – dok radimo, radimo kako treba, fokusirano i intenzivno, a posle se zezamo. To je dogovor među nama – ako nije sto posto, radimo još. Ide nabolje, agresivniji sam i brži. Ima dosta pozitivnih stvari koje mi daju veru da se pokazuje to što smo radili.

Veliki broj navijača sa srpskim zastavama je pratio meč Kecmanovića.

- Jako sam im zahvalan, svima koji su došli. Meni znači, možda je to i presudilo na kraju. Mnogo mi je drago što je tako, što im je stalo do mene, i nadam se da će biti tako i sledeći put.

Naredni protivnik Kecmanoviću biće Tomi Pol, protiv kojeg vodi u međusobnim duelima sa 2-1. Mada je Amerikanac dobio poslednji meč u kojem su se susreli na mastersu u Sinsinatiju prošle godine.

- Znamo se otkad imamo 11-12 godina. Ovde je počeo dobro da igra, prošle godine polufinale, ali trudiću se da nastavim isto ovako i ja. Znam otprilike kako igra i šta bi trebalo da radim. Radili smo i na tome da se više bavim sobom, a manje čovekom preko puta. Ako rival ima odgovor na sve što ja uradim kako treba, onda svaka čast - zaključi je srpski  teniser.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR