Glas Javnosti

PRVA NOĆ BEKERA U JEZIVOM ZATVORU! Nema privilegija za Nemca, dozvolili mu samo jednu stvar

Tenis
Autor: Glas javnosti

Legendarni nemački teniser i trener Boris Beker u narednih 15 meseci provešće u zloglasnom zatvoru Vandsvort u Engleskoj.

Najveći zatvor u Velikoj Britaniji primio je svog verovatno najslavnijeg gosta pošto je osuđen na dve i po godine zatvora zbog pronevere, a pola tog vremena mora da provede iza rešetaka.

Kako pišu nemački mediji, Beker u zatvoru nema nikakve privilegije bez obzira na slavu, a tamošnji novinari otkrili su kako je izgledala Bekerova prva noć u zatvoru.

- Smeo je da obavi samo jedan telefonski poziv, objavio je "Bild", tvrdeći da Bekeru neće biti lako u zatvoru sa rigoroznim pravilima i zatvoru poznatom po svojim zastrašujućim čuvarima.

Reč je o Viktorijanskom zdanju starom oko 170 godina koje ne slovi za baš mesto na vrhunskom higijenom. Tu je baš mnogo prljavštine, pacova... Uslovi ispod svakog nivoa. U ovom objektu zatvorsku kaznu trenutno izdržava čak 1.300 ljudi - prenosi Dejli Mejl.

Beker je trenutno u samnici, ali će u narednom periodu biti prebačen u ćeliju gde će imati cimere, a tamo ga čeka izuzetno nizak nivo higijene.

Vandsvort je na vrhu liste incidenata u zatvorima u Velikoj Britaniji, a čuvari reda u proseku četiri puta dnevno upotrebe silu. Obračuni među zavorenicima su gotovo svakodnevni.

Veliki broj zatvorenika pokušao je samoubistvo, dok su drugi potražili stručnu pomoć zbog psihičkih problema,piše Blic.

Slavni Nemac u najboljem slučaju može londonski zatvor napustiti za 15 meseci, ukoliko bude uzoran zatvorenik, a još uvek ima pravo na žalbu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR