Glas Javnosti

Novakova borba za bolji položaj tenisera dobila podršku iz Indije

Tenis
Autor: Glas javnosti

Indijski teniser Rohan Bopana apelovao je na profesionalne igrače da podrže organizaciju PTPA, koju je 2019. godine osnovao Novak Đoković sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom.

Osnivanje pomenute organizacije značilo je bacanje rukavice u lice organizacijama ATP i VTA, jer se Novak i Vasek bore za što bolji položaj tenisera, za njihova prava, nagradni fond - za egzistenciju običnih, prosečnih igrača.

Jasno je da u tenisu privilegije i ozbiljnu zaradu imaju samo oni u Top 100, a daleko je veći broj onih koji jedva uspevaju da izađu na kraj s velikim troškovima koje iziskuje beli sport.

Treba platiti avionske ili autobuske karte, hotele, učešće na turnirima nosi brojne troškove, kako igraču, tako i njegovom stručnom štabu. Novak je svestan toga i rešio je da se uhvati u koštac s problemima i da pomogne svima onima kroz organizaciju PTPA.


Jasno je da njeno osnivanje nije naišlo na pozitivnu reakciju od strane ATP i VTA, koje su se i našle na udaru „malog iz Srbije“, kako je Novak sam sebe nazvao jednom prilikom, a imao je svesrdnu pomoć Kanađanina Vaseka Pospišila, kao i brojnih drugih igrača, a sada je glas podrške stigao iz Indije.

PTPA polako, ali sigurno dobija sve jače uporište među igračima. To potvrđuju i reči Grend slem šampiona iz miks-dubla iz 2017. godine Rohana Bopane.

„Ponosam sam što sam deo Udruženja profesionalnih tenisera PTPA. Zaista verujem da je to potreba sada. Mi kao aktuelni profesionalni teniseri moramo da imamo jedan glas kako bismo se zalagali transaprentnost, za više mogućnosti. Ne samo nas aktivnih tenisera, već i za naredne generacije“, rekao je Bopana.

Ovaj 42-godišnji indijski teniser zahvalio se na pomoći koju igračima pruža PTPA organizacija i pozvao i ostale da se priključe i podrže organizaciju koju je osnovao svetski i srpski broj jedan - Novak Đoković.

„Moramo da verujemo u snagu našeg glasa. Samo ujedinjeni možemo da napravimo promenu na bolje zarad našeg sporta. Zato, hajde svi ra podržimo PTPA da imamo jedan jak glas koji će napraviti razliku u našem sportu i doneti boljitak i promenu koja će zaista koristiti svim teniserima. Hvala PTPA što nam pomaže“, istakao je indijski teniser.

Upravo je Novak Đoković pre dve godine izašao u javnost s izjavom, gde je poručio koliko je teško prosečnim igračima da egzistiraju u vremenu u kojem živimo, jer je tenis skup sport.

„Mi smo konformistično društvo, uvek nam prija više da se priključimo stadu, nego da iz njega izađemo. Umesto da kažemo ovo nije u redu, nije pravedno, boriću se za onog drugog, koji ima manje sreće od mene, biraju lakši put. Znam da sam mnogima trn u oku, pokušavam da raskrinkam monopol koji je u našem sportu dugi niz godina. Pojavio se neki mali iz Srbije koji hoće sve to da poremeti“, rekao je Novak Đoković i od tada traje njegova broba za ravnopravnost u belom sportu u kojem je on apsolutni lider, ali želi da pomogne i ostalima, manje uspešnim igračima da ne odustanu, nego da istraju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR