Glas Javnosti

NOVAKOV SIN KRENUO OČEVIM STOPAMA: Stefan je osvojio svoj prvi turnir

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković osvojio je turnir u Rimu pobedom protiv Stefanosa Cicipasa sa 6:0, 7:6(5), ali je jedva čekao da čuje vesti o sinu Stefanu koji je istovremeno igrao svoj prvi turnir.

Novak je najpre na samom terenu nakon finala Rima poručio da je sin Stefan igrao na turniru.

"Igrao je klupski turnir, mali turnir, ali to je i za njega i za mene velika stvar. Ne znam šta je još uradio, tek ću da upalim telefon", otkrio je detalje.

Potom je dodao:

"Značajan je ovaj dan za mene, on hoće da igra tenis, želi da igra turnire, dugo je čekao. Baš me interesuje kako se proveo na terenu, sad da li je pobedio, izgubio, nije bitno, važno je da je uživao."

Za kraj, Novak je istakao:

"Bolji je, bolji je, sledeća generacija je uvek bolja", završio je izjavu na terenu.

U međuvremenu se čuo sa porodicom i saznao je da je Stefan trijumfovao, što je i pojasnio na konferenciji za medije.


"Pa, to putovanje je uspešno, moj sin je osvojio turnir danas! Upravo sam dobio tu vest i to je (uz Novakov uspeh u Rimu) jedan dvostruki, Suncem obasjan uspeh. Mislim, to je bio jedan vrlo mali turnir, u okviru kluba, ne znači to (takmičarski) mnogo, rezultat je stvarno sekundaran, ali je lepo videti ga kako igra", rekao je najbolji teniser sveta.

Pričao je i sa sinom nakon finala.

"Sada smo pričali i bio je na devetom nebu, kao i cela porodica. Bilo je lepo. Zaista lepo napreduje, zaljubljen je u sport. Sinoć je ostao budan do kasno i pokazivao mi je forhende i bekhende koje će da koristi. I ja sam to radio kad sam bio klinac. Pričali smo prethodnih dana o tome kako bi trebalo da igra, uvodio sam ga u ovaj svet i bilo je lepo kako je odgovorio na sve to. To morate da kažete na njihovom jeziku. Bio je to prvi zvanični turnir i meč, koji uvek ostaju u sećanju i zato sam hteo da zaista uživa."

Ne insistira na tome da Stefan igra tenis, već je to izbor njegovog sina.

"Ne forsiram ga da igra tenis, nijednog trenutka to nisam radio, niti sam mu rekao da to mora da uradi. To je isključivo njegova želja, da stane na teren. Ako hoće na to putovanje, biću uz njega. I naravno da ću da budem oduševljen ako bude hteo. Ali slušajte, on ima samo sedam godina i još je premlad i ne bi trebalo da oseća nikakav pritisak ili očekivanja, iako će to osetiti, jer je to deo toga što je član naše porodice, privlačiće pažnju, posebno kod nas u zemlji. Uživam što vidim tu čistu emociju kod njega, to je isto kao kod 99,9 odsto dece u tom uzrastu, jer se zaljube u sport. Uvek se trudim da i sam probudim ili održim tu emociju od sebe", dodao je Đoković, dok nije skidao osmeh sa lica u razgovoru sa novinarima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR