Glas Javnosti

NOVAK O SVOM OCU: Nisam ljut na njega jer nije bilo loše namere, ali je sve zloupotrebljeno

Tenis
Autor: Glas javnosti

Umesto da se bavi svojom igrom i tenisom, plasmanom u deseto finale Australijan opena, Novak Đoković je posle polufinala bio primoran da govori o sramnom ophođenju prema njegovom ocu Srđanu od strane zapadnjačke javnosti.

Posle prethodnog duela svog sina, Srđan se našao među navijačima ispred Rod Lejver arene i tom prilikom je pristao na fotografisanje sa osobom koja je nosila ruske simbole.

To je odmah dočekano na nož od strane zapadnjačkih medija, a posledica svega je odluka oca porodice Đoković da ne prisustvuje polufinalu.



„Ne mogu da budem ljut na njega jer nije bilo loše namere, sve je zloupotrebljeno. Video sam kao i svi ostali šta se desilo. Bilo je netačna interpretacija, pa je eskaliralo. Imali smo dosta razgovora sa organizatorima, medijima. Nisam bio srećan što to vidim. Moja porodica i ja smo prošli kroz ratove devedesetih, znamo koliko ratovi razaraju“, rekao je Đoković.


On je potom potvrdio da otac Srđan ima običaj da oda poštovanje navijačima posle mečeva.

„Moj otac je išao posle svakog meča i pozdravljao navijače, fotografisao, sve kako bi ih ispoštovao. Čuo sam šta je rekao. Živeli, a mediji su to loše preneli. Žao mi je što je sve eskaliralo, ali nije imao nameru da podrži rat ili sličnu inicijativu. Nije mi prijatno da prolazim kroz to. Nije bilo prijatno da bude u loži, to je zajednička odluka. Videćemo kako će se stvari razvijati i da li će biti u finalu. Sigurno je da bi želeo da bude na tribinama, ali videćemo", naveo je Novak.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR