Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ UŠAO U ISTORIJU AUSTRALIJAN OPENA! Novak je SRUŠIO REKORD, a u finalu može da napravi još veću stvar!

Tenis
Autor: Glas javnosti/Kurir

Pobedom protiv Tomija Pola, Novak Đoković je obezbedio igranje finala Australijan opena i ušao u istoriju ovog turnira.

Naime, srpski teniser je oborio rekord Andrea Agasija po broju uzastopnih pobeda na Australijan openu i sada je na prvom mestu sa nizom od 27 trijumfa na ovom turniru.

Legendarni Amerikanac je na Australijan openu od 2000. do 2004. godine vezao 26 pobeda. U tom periodu je osvojio dve vezane titule, a turnir je preskočio 2003. godine, pre nego što je 2004. godine ispao u polufinalu.



Đoković je tako još jednom ušao u tenisku istoriju i istoriju turnira čiji je rekordni osvajač.

Zanimljivo je da je Đoković ovog petka odigrao 10. polufinale na prvom grend slemu u sezoni, a svaki put kada je stigao do ovog dela, takmičenje je završavao kao šampion.

Dakle, u ndelju će protiv Stefanosa Cicipasa igrati i za 10. titulu na Australijan openu, ali i za još jednu izuzetno važnu stvar u ovom periodu Novakove karijere.

Ukoliko pobedi Grka, Đoković će se vratiti na prvo mesto ATP liste prvi put posle juna 2022. godine kada je pao na treće mesto!

U slučaju trijumfa u finalu, Novak bi u ponedeljak započeo 374. nedelju i približio se Štefi Graf, apsolutnoj teniskoj rekorderki koja je na prvom mestu VTA liste provela 377. nedelja.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR