Glas Javnosti

Nori komentarisao Đokovićevo učestvovanje na završnom mastersu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji britanski teniser Kameron Nori, 13. igrač ATP liste, komentarisao je činjenicu da će se Novak Đoković naći na Završnom mastersu u Torinu pošto mu se u „trci“ za taj turnir računa rezultat sa Vimbldona, dok sa nekim drugim teniserima to nije slučaj.

Pred treći grend slem sezone doneta je odluka da se osvojeni bodovi iz „Ol ingland klaba“ ne računaju na ATP listi jer zbog rata u Ukrajini učešće nije bilo dozvoljeno ruskim i beloruskim takmičarima. Takođe, bodovi sa Vimbldona nisu uračunati ni u trci za Završni masters. Sa druge strane, Đokoviću plasman na turnir u Torinu sleduje automatski, budući da je osvajač jednog od ovosezonskih grend slemova.

Završni masters ATP sezone održava se u Torinu od 13. do 20. novembra, a čitav turnir ćete u direktnim prenosima moći da pratite ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.


Đoković svakako može da obezbedi plasman u Torinu, bez obzira na pehar sa Vimbldona. Ukoliko trijumfuje na mastersu u Parizu, koji je trenutno u toku, srpski igrač će dodatno osigurati jedno od mesta na Završnom mastersu. Svoj nastup u francuskoj prestonici Đoković počinje u utorak popodne protiv Maksima Kresija, a direktan prenos tog meča takođe možete pratiti na Sport klubu.

„Novak se kvalifikovao osvojivši Vimbldon, što je pomalo čudno. Ne znam da li je to pravilo postojalo ranije ili ne, ali ne deluje pošteno prema Niku Kirjosu. Došao je do finala i ne dobija ništa“, rekao je Kameron Nori, koji je na turniru u Parizu u prvom kolu prilično lako eliminisao drugog srpskog tenisera – Miomira Kecmanovića.


„Ja sam znao da neću imati dovoljno poena, ali sam mislio da postoji pristojna šansa da ću zaigrati“, kazao je Nori, koji je na Vimbldonu igrao polufinale i izgubio upravo protiv Đokovića.

„Pre svega, Novak zaslužuje da nastupi na Završnom mastersu. Međutim, deluje da se olako donela odluka da samo on profitira od dobrog nastupa na Vimbldonu. Sponzorstva i zarade igrača u veliko meri zavise od plasmana na kraju godine, tako da su neki igrači, poput Nika, oštećeni“, izjavio je agent Nika Kirjosa Stjuart Dagvid.


Na taj način Nori je ostao bez 720 bodova, što je doprinelo činjenici da neće nastupiti u Torinu.

Povodom ovih izjava oglasio se i portparol ATP.

„Odluka da se za nastup na Vimbldonu ne dodeljuju poeni na ATP listi doneta je kako bi svi igrači imali pošten tretman i tom prilikom smo saopštili da ta odluka neće iziskivati dodatne promene pravila. Na taj način svaki teniser koji je nastupio na Vimbldonu ili bilo kom drugom grend slemu imao je priliku da se kvalifikuje na Završni masters“, stoji u saopštenju organizacije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR