Glas Javnosti

NOLE ZBOG 10 POENA I DALJE NA TRONU: Evo šta mu je potrebno da TAMO I OSTANE

Tenis
Autor: Glas javnosti

Pred srpskim teniserom je jasna računica nakon što se Medvedev privremeno povukao zbog operacije kile.

Zahvaljujući tome što Danil Medvedev nije ušao u polufinale Mastersa u Majamiju, srpski teniser Novak Đoković i ovog ponedeljka zadržao je prvo mesto na ATP listi!

Đoković nije igrao američku turneju i ove godine je nastupao samo u Dubaiju, a prilikom najnovijeg preseka na kraju imao svega 10 bodova više od Rusa - 8.420 naspram 8.410 na koliko je Medvedev stao.



Rus je u međuvremenu objavio da ide na operaciju kile i propustiće sezonu na šljaci, ne računajući Rolan Garos koji je još pod znakom pitanja. To znači da će Medvedev u međuvremenu izgubiti 790 bodova, dok će Novak morati da brani 840 u narednom periodu.

Ono što je Đokoviću potrebno da zadrži prvo mesto na ATP listi do Rolan Garosa jeste da osvoji titulu na Serbia Openu koji se igra krajem aprila, te da na sva tri Mastersa (Monte Karlo, Madrid, Rim) dođe barem do finala.



Aleksander Zverev je u međuvremenu pretekao Rafaela Nadala na trećoj poziciji, Stefanos Cicipas je peti, Mateo Beretini šesti, a u TOP 10 smo videli skok Kaspera Ruda za jedno mesto i sada je 7. ispred Andreja Rubljova. Feliks Ože- Alijasim je ostao na 9. mestu, a na 10. se probio Kameron Nori koji je "skočio" za dva mesta.

Miomir Kecmanović je imao sjajan turnir u majamiju iza sebe, što mu je donelo skok za 10 mesta i sada zauzima 38. poziciju na ATP lisi. Filip Krajinović je odmah iza njega na 39. mestu, Dušan Lajović je pao za dva i 48. je igrač sveta, a Laslo Đere je na 55. poziciji, piše Telegraf.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR