Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ U TREĆEM KOLU AUSTRALIJE: Novak bolji od Australijanca Popirina (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

U drugom kolu Australijan opena, prvog od četiri turnira za grend slem u sezoni, najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković je u svom šampionskom stilu prebrodio najzahtevnija iskušenja.

.Đoković - Popirin 3:1 (6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 6:3) u meču 2. kola gren slema u Melburnu.

Novak je prvi set dobio rutinski. Igrao je odlično, Popirin je bio na nekom prosečnom nivou, a kada je tako - nema dileme ko pobeđuje. Rutinski set, 6:3.

Očekivali smo istu scenu i u nastavku meča, ali videli smo potpuni preokret. Đoković je stao, a Australijanac nošen ogromnom podrškom publike, krenuo da igra tenis karijere...

Dobio je drugi set i delovao izuzetno moćnom u tim momentima. Nastavio je da "gazi" i u trećem setu, došao do četiri set lopte, ali više od toga nije uspeo! Nije iskoristio nijednu priliku da osvoji treći set i usledila je kazna.

Đoković je podigao nivo igre osvojio taj brejk u trećem setu (7:4) i potpuno okrenuo kompletan meč na svoju stranu. U četvrtom setu je brzo napravio brejk i rutinski priveo duel kraju.

Uz sve ovo, Novak je imao i problema sa bezobranom publikom, koja se često nije ponašala u duhu fer pleja. Đoković je tako i pozvao neke navijače da siđu na teren i da mu u lice kažu to što dobacuju.

U 3. kolu rival srpskog tenisera biće Tomas Martin Ečeveri.


Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR