Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ POBEDOM POČEO POHOD NA AUSTRALIJU: Nole se zagrevao protiv mlade hrvatske nade (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković malo se namučio ali je na kraju uspešno započeo pohod ka novom trofeju na Australijan openu.

Najbolji teniser sveta u četiri seta savladao je mladog Hrvata Dina Prižmića (6:2, 6:7, 6:3, 6:4) i plasirao se u narednu rundu!

Već na otvaranju prvog seta Đoković je stigao do brejka, a kasnije je još jednom oduzeo servis Prižmiću te stigao do 6:2.

Delovalo je kao da će Đoković imati lak zadatak, igrao je sjajno, Prižmić se mučio sa povredom i izgledalo je kao da Novak ima otvoren put ka rutinskoj pobedi. Ipak, mladi Hrvat "pokazao je zube" u drugom setu, prvi je stigao do brejka koji je Novak momentalno vratio.

Sigurni su bili teniseri na svoj servis do kraja seta, pa se ušlo u taj-brejk u kom je Prižmić sve iznenadio i slavio sa 7:5, te poravnao na 1:1.


U treći set Novak je krenuo furiozno, poveo je sa 2:0, ali je potom izgubio tri vezana gema i našao se na žestokim mukama. Prižmić je igrao sjajno, ali je Đoković uspeo da ga slomi, veže četiri gema i slavi sa 6:3.

Početak četvrtog seta konačno je doneo pravu igru Novaka Đokovića! Srbin je plesao po terenu i poveo je sa 4:0, ali je Prižmić uspeo da uzvrati i smanji na 4:3. Ipak, snage za potpuni preokret mladi Hrvat nije imao,

Đoković je odigrao završnicu seta kako je trebalo, slavio sa 6:4 i plasirao se u drugo kolo Australijan opena gde će igrati protiv boljeg iz duela Popirin - Polmans i ovaj meč na programu je u sredu.

Treba napomenuti da je ovaj meč trajao četiri sata i jedan minut i da je bio najduži Đokovićev duel u prvom kolu grend slemova u karijeri.




Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR