Glas Javnosti

NE ČITAM NOVINE, NE GLEDAM TV: Novaka pogađa kad šire laži o njemu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković poslee nešto malo manje od dva meseca odigraće na Mastersu u Parizu meč u singlu.


Novak je priznao da gotovo i da ne čita šta se o njemu piše u medijima, ali i dodaje da ne može da izbegne informacije koje se provlače kroz štampu. 

"Ne čitam novine ni po aplikacijama ni štampana izdanja, ne gledam ni vesti na TV-u već nekoliko godina. Ipak, zbog prisustva na društvenim mrežama, dođem do tih informacije koje se provlače kroz medije. Ne mogu da kažem da me ne pogađa – čovek sam, imam emocije, i naravno da mi je stalo… Koliko god da mi je stalo da zastupam prave vrednosti, da se borim za pravdu i za istinu, toliko mi je i stalo šta generalno ljudi misle o meni. Ne zavisi mi život od toga, jer znam ko sam i šta sam, trudim se da živim život po pravim postulatima", izjavio je novak i dodao:

"Da grešim, grešim, ali pogađa me nepravda i kada se šire laži. Ne pogađa me kao ranije, jer sam na neki način i navikao, od svetskih medija, pa i od domaćih… Stvara se jedna propaganda, uvučen sam u sve to na osnovu nečega što sam ranije govorio. Sistem informisanja je otišao u pravcu koji više nije onaj koji je osnova za novinarstvo. Slobodnog novinarstva i informisanja je sve manje… Sve se više kontroliše iz jednog ili dva izvora, pa se širi propaganda koja odgovara eliti ili određenoj grupaciji ljudi. Sigurno da me pogađa, ali to me neće sprečiti da se zalažem za stvari za koje smatram da su ispravne", rekao je Đoković.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR