Glas Javnosti

MALO MU FALI DA POSTANE NEDODIRLJIV! Jedna od ove TRI STVARI mora da se desi u Parizu i NOVAK OSTAJE PRVI!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković danas startuje na Masters turniru u Parizu protiv Martona Fučoviča. Meč ne bi trebalo da počne pre 19.30 časova.

Biće to prvi Novakov singl meč posle neuspeha na Ju-Es openu, kada je Srbin propustio priliku da ostvari istorijski rezultat i osvoji "Zlatni slem". 

Pariski Masters je turnir na kome Novak može da još jednom ispiše tenisku istoriju i završi godinu sedmi put kao najbolji na svetu, Pit Sampras ima šest zvanja najboljeg tenisera godine.

Đoković i Medvedev brane po 1000 bodova u Bersiju (Novak jer mu se važio rezultat iz 2019. godine zbog pandemije), a imajući u vidu da je trenutna razlika 1800 bodova, Srbin bi osvajanjem ovog turnira definitivno otišao predaleko u odnosu na Rusa i razlika bi bila minimum preko 2200 bodova.

Da Završni masters u Torinu nema nikakvog značaja za odbranu prvog mesta, prva solucija je da do finala Pariza, ili da Medvedev ne bude u meču za titulu, a poslednja varijanta je  "Da Novak stigne makar do polufinala, a da Rus ne osvoji trofej u Parizu".

Dakle, ako se ispuni jedan od tri uslova, Novak godinu završava na prvom mestu ATP liste i postaje i u tom segmentu nedodirljiv, kao najbolji svih vremena.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR