Glas Javnosti

IPAK IMA PRAVDE: Diskvalifikovana Japanka Miju Kato osvojila Rolan Garos

Tenis
Autor: Glas javnosti

Tužna priča japanske teniserke Miju Kato završena je srećnim krajem jer je posle diskvalifikacije u ženskom dublu, sa partnerom Timom Pucom u miks dublu osvojila titulu na Rolan Garosu, Kato i Pic savladali su finalu Bjanku Andresku i Majkla Venusa rezultatom 4:6, 6:4, 10:6.

Spletom nesrećnih okolnosti Miju Kato i njena partnerka Aldila Sutijadi diskvalifikovane su sa Rolan Garosa kada je u trećem kolu Kato slučajno pogodila devojčicu koja skuplja loptice.

Kazna je bila surova, ali je Japanka ostala da se takmiči u miks dublu i sa Nemcem korak po korak stigla do finala. Svaki meč bio je emotivan, pobede je proslavljala u suzama, ali na kraju izborila je srećan kraj jer je stigla do prve Grend slem titule u karijeri.



Sjajno igra Kato bila je i glavni ključ povratka u finalni meč u kom su Japanka i njen partner izgubili prvi set.
Nakon što je podigla trofej, Kato je imala i emotivan govor u kom se izvinila na gestu i zahvalila na velikoj podršci.

„Hvala svima, hvala mom treneru koji me je bodrio u teškim trenucima. Bio je ovo veliki izazov posebno u poslednjih nekoliko dana s obzirom da sam diskvalifikovana u trećem kolu ženskog dubla, hvala puno svima na porukama podrške, da nije bilo toga ne bih bila danas ovde. Hvala mojoj dubl partnerki koja je pratila ovaj meč, nažalost mi smo diskvalifikovane, ali nadam se da ćemo i nas dve nekad igrati finale. Izvinjavam se zbog svega što se dogodilo“, rekla je Kato.

Podršku joj je pružio i Pic koji je sa njom stigao do prvog Grend slema u karijeri.

„Sve je moguće, zahvaljujući tebi smo dobili ovaj meč, nadam se da ćeš biti jača posle svega, jednostavno to je sport“, rekao je Pic.

Kato nažalost nije bila samo diskvalifikovana već su joj oduzeti bodovi i zarađeni novac, ali da je pravda dostižna pokazalo je ovo finale posle kog će Japanka dobiti i bodove i novac zaređene u miks dublu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR