Glas Javnosti

SRAMOTA ZA ROLAN GAROS: Teniserke diskvalifikovane kao Đoković, a sve po zahtevu protivnica

Tenis
Autor: Glas javnosti

Japansko-poljski ženski dubl Miju Kato - Aldila Sutjiadi diskvalifikovan je sa Otvorenog prvenstva Francuske jer je u ponedeljak Kato slučajno pogodila devojčicu koja skuplja loptice.

Iako je i snimak koji sledi jasan dokaz da Japanka nije imala baš nikakvu nameru da nekoga pogodi, ona je sa svojom dubl partnerkom diskvalifikovana. Ali tek naknadno je utvrđeno da se to desilo - jer su njihove suparnice tražile da se Kato i Sutjiadi, inače favoritkinje, izbace sa turnira.

Video-zapis koji sledi sadrži upravo i dokaz da se to dogodilo:

Nakon što se vidi kako japanska teniserka slučajno pogađa lopticom devojčicu, kamera je "uhvatila" kako Čehinja Mari Buzkova i Špankinja Sara Soribes Tormo od arbitra zahtevaju da se izrekne pomenuta kazna:

Ovo ponašanje češko-španskog tandema razgnevilo je mnoge ljubitelje tenisa.

Jer devojčica koju je pogodila loptica jeste doživela kratkotrajan napad panike, ali nije pretrpela fizičke povrede, niti je pogođena namerno. A upravo to, da nikakve namere nije bilo u potezu Japanke, razlog je za bes mnogih koji "beli sport" vole kada su videli šta su Buzkova i Soribes Tormo učinile kada su u drugom setu (prvi su dobile u taj-brejku), gubile sa 1:3.


Šesnaesti nosioci su, ovim nesrećnim slučajem, izbačeni sa Rolan Garosa, a nije mali broj onih koji pozivaju da se špansko-češkom paru u nastavku turnira zviždi zbog ovog nesportskog gesta, odnosno otkrivanja šta se desilo i zahtevanja da se suparnice kazne.

Posle diskvalifikacije, oglasila se i Miju Kato koja je otkrila kako i koliko je kažnjena.- Želela bih da se iskreno izvinim devojčici koja sakuplja loptice, mojoj partnerki Aldili i svojim navijačima zbog ove nezgode. Bilo je potpuno nenamerno. Kao rezultat toga, Rolan Garos me je kaznio gubitkom novca od nagrade i poena. Cenim svu vašu stalnu podršku!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR