Glas Javnosti

MOĆNI ĐOKOVIĆ PREGAZIO AUSTRALIJANCA: Nole u četvrtfinalu Australijan opena! (VIDEO, FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pošto je danas pobedio australijskog tenisera Aleksa de Minora 3:0 u setovima (6:2, 6:1, 6:2).

Ljubimac domaće publike, popularni "Demon" pružio je dostojan otpor Đokoviću samo u uvodnim gemovima prvog seta. Teniseri su čuvali svoj servis sve do šestog gema kada Novak pojačava pritisak i na impresivan način, sa nulom, stiže do prvog brejka na meču. Od tog momenta viđena je apsolutna dominacija maestralnog Srbina.



Do kraja seta nije dozvolio rivalu da osvoji gem i sa ubedljivh 6:2 stiže do prednosti na ovom meču.

U istom ritmu nastavio je Novak i u drugom setu. Osvojio je devet gemova u nizu i poveo sa 5:0 u drugom setu. U finišu seta De Minor je konačno uspeo da prekine njegovu neverovatnu seriju i izbegne popularni "krompirić", ali već u narednom gemu fenomenalni Nole je završio posao (6:1).


Nastavio je Novak da ubija u pojam rivala i u trećem setu. Napravio je dva brejka, poveo sa 4:0 i praktično završio posao na ovom meču. De Minor je do kraja seta uz dosta muke uspeo da osvoji dva servis gema, ali to je bilo sve od Australijanca na ovom meču (6:2).

Novakove navijače posebno raduje činjenica da povreda zadnje lože, koju Srbin vuče već duže vreme, nije uticala na njegovu igru. Dobro se kretao po terenu, nije pravio bolne grimase i konačno je odradio meč bez medicinskog tajm-auta.



Novakov protivnik u četvrtfinalu biće Rus Andrej Rubljov, koji je ranije danas posle velike drame u pet setova bio bolji od Danca Holgera Runea.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR