Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ PREGAZIO NORIJA: Nole ubedljiv za plasman u četvrtfinale Rima! SRAMNI BRITANAC GAĐAO NOVAKA! (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izborio je plasman u četvrtfinale Mastersa u Rimu, pošto je u osmini finala rutinski savladao Britanca Kamerona Norija sa 2.:0 u setovima - 6:3, 6:4.

Meč je zapravo obeležio sraman potez Britanca sredinom drugog seta – kada je iz smeča gađao prvog reketa sveta u telo.

Sjajno je počeo meč prvi reket sveta, pa je već u drugom gemu oduzeo servis protivniku. Diktirao je ritam igre prvi reket sveta, iako nije imao visoke procente ubačenog prvog seta. Uspeovao je Novak da potpuno iskontroliše situaciju, čak i onda kada je Nori smanjio broj grešaka i počeo bolje da igra. Zahvaljujući rano stečenoj prednosti, dobio je Srbin set.

Odlično je Đoković igrao u nastavku, birao je pametno udarce, drop-šotovi su mu olakšavali posao, pa je ponovo došao do brejka na startu seta. Ipak, onda se dogodio momenat koji je obeležio meč. 

Nori je došao do brejk lopti, a drugu je iskoristio na nesportski način – iako je iz smeča mogao da bira gde će da pošalje loptu, odlučio je da gađa Novaka u telo. Đoković ga je ljutito pogledao pošto je pogođen u petu, a onda je Nori odbio da razgovara sa njim na promeni strana.

Nije u nastavku imao milosti prema protivniku prvi reket sveta, igrao je agresivnije, konstantno je napadao udarce rivala. Sa nulom je došao do brejka u devetom gemu. Žalio se na povredu posle toga Britanac, tražio i medicinski tajmaut.

Napravio je Đoković nešto više grešaka u narednom gemu, ali je uprkos tome uspeo da dobije svoj gem za pobedu.

U četvrtfinalu će Novak igrati protiv Danca Holgera Runea.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR