Glas Javnosti

NOVAK ODVEO SRBIJU U POLUFINALE DEJVIS KUPA : Đoković dokusurio Britance pobedom protiv Norija

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković je u drugom meču savladao Kameruna Norija

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Dejvis kupa. “Orlovi” četvrtfinalu poveli protiv Velike Britanije 2:0 (6:4, 6:4), te će treći meč (dubl) biti puka formalnost. Novak Đoković je u drugom meču savladao Kameruna Norija.

Nakon pobede Miomira Kecmanovića nad Džekom Drejperom sav pritisak pao je na Kameruna Norija. Britanac je imao neverovatno težak zadatak da protiv najboljeg tenisera svih vremena sačuva nadu Velike Britanije da može kroz dubl da se domogne polufinala Dejvis Kupa… Ipak, Novak Đoković još jednom je pokazao zbog čega mu se ceo svet divi.

Četiri dana nakon osvajanja Završnog Mastersa Nole je obukao dres sa grbom Srbije, još jednom je pokazao svoj patriotizam na delu, iako bi mnogi nakon naporne sezone vreme iskoristili za odmor i da vreme provedu sa porodicom, to sa najboljim igračem “belog sporta nije bio slučaj.

Već od starta meča viđena je velika borba, a Novak je uspeo u petom gemu anulirao prednost servisa, nakon čega je na svoj servis potvrdio dobru igru i rezultat 4:2. Čuvao je svoj servis i stečenu prednost sve do kraja seta koji je Srbija dobila 6:3. O tome kako je savršen set igrao Đoković najbolje govori da je dobio 90 posto ubačenog prvog servisa.

Ubacio je čak 11 od 11 drugih servisa, realizovao je 9. Rival je realizovao svega 64 posto prvog servisa, dok je imao ubačenih 9 od 9 drugih. Realizovao je četiri

U visokom ritmu je Novak odigrao prvi set, u istom je nastavio i drugi u prvom gemu rivalu je oduzeo servis. Rutinski ga je do kraja sačuvao i obezbedio Srbiji plasman u polufinale gde našu selekciju čeka italija.

Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR