Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ OSTAO REKORDER: Fric ŠOKIRAO Nadala, prekinuo mu niz i uzeo svoj prvi Masters (FOTO/VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Tejlor Fric je osvojio prvu masters titulu u karijeri. Amerikanac je u finalu Indijan Velsa nadigrao Rafaela Nadala 6:3, 7:6 (5), čime je Špancu naneo prvi poraz ove sezone.

Zahvaljujući osvojenim bodovim, Fric će od ponedeljka prvi put biti među 15 najboljih na ATP listi – zauzimaće 13. poziciju. Do najvećeg uspeha u karijeri je došao pošto je naneo prvi poraz Nadalu ove sezone. Španac sada ima skor 20-1.

Nadal, koji je tokom ovog duela dva puta tražio medicinski tajmaut, propustio je priliku da osvoji 37. masters i tako izjednači rekord Novaka Đokovića.

Podsećamo, Španac je ove sezone osvojio tri trofeja - na Australijan openu, u Melburnu i Akapulku. Njegov niz završen je u nedelju u Indijan Velsu.



Fric se ranije u toku dana zagrevao kraći vremenski period zbog problema koje je imao u prethodnom meču.

Ipak, odlično je počeo duel sa četvrtim teniserom sveta. U dugom prvom gemu je napravio brejk, a onda je ponovo oduzeo servis Nadalu, te poveo 4:0. Zaigrao je Španac bolje u nastavku, uspeo je da vrati jedan izgubljeni gem i smanji na 5:3. Ipak, Fric nije popustio, brejkom je došao do prvog seta.

Nadal je po završetku seta tražio lekara i fizioterapeuta. Pomoć je primio van terena, zbog problema koje je osetio i tokom meča sa Alkarasom.



Razvijala se borba u nastavku, dugo su trajali gemovi u drugom setu. Prvi je do brejka došao Nadal, ali nije uspeo da ga potvrdi. Odmah je istom merom uzvratio Fric i semafor je pokazao 2:2.

Usledi je izuzetno dug gem sa nekoliko fantastičnih poena, u kojem je Amerikanac sačuvao četiri brejk lopte.

Zapretio je Nadal ponovo u devetom gemu, ali je Fric uspeo da se izvuče i povede 5:4. Posle tog gema španski teniser je tražio još jedan medicinski tajmaut. Imao je potom 20. teniser sveta i prvu meč loptu, kada je Nadal servirao. Ipak, uspeo je da se izvuče Rafa.



Imao je odmah potom Nadal novu šansu da dođe do brejka, pošto je bilo 15:40. Međutim, izuzetno motivisan i spreman je bio Fric, koji je sačuvao servis. Nadal je bez većih problema dobio sledeći gem, pa je odlučivao tajbrejk.

Dobro je krenuo Amerikanac, pa je bilo 2:0. Ipak, inicijativu je u nastavku preuzeo Španac, pa je uz dva mini brejka stigao do 5:4. Ali brzo se vratio Fric, osvojio je naredna tri poena i zabeležio najveću pobedu u karijeri, prenosi N1.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR